AvtomobilizemNovice

Porscheja 718 Cayman in Boxster v ekskluzivni podobi

Unikatno oblikovanje je najmanjšima Porschejevima modeloma prineslo retro barve in ekskluzivne dodatke.

Porsche je popestril ponudbo modelov 718 Cayman in Boxster s posebno izdajo Style Edition, ki je prinesla ikonično Ruby Star karoserijsko barvo in bogato standardno opremo. Poleg barve po navadi rezervirane zgolj za Porschejev ekskluziven »paint-to-sample« program, sta kompaktna športnika oborožena s stilskimi popravki in dodatno opremo na krovu.

Style Edition izvedenka je pri obeh modelih zasnovana na vstopnih različicah z 2-litrskim prisilno polnjenim štirivaljnim bokserjem, ki ustvari 300 KM in 380 Nm navora. V kombinaciji s standardnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom, se Cayman in Boxster do stotice poženeta v 4,9 sekundah (4,5 sekund v primeru izbire menjalnika PDK) in dosežeta najvišjo hitrost 275 km/h.

Največja posebnost izdaje Style Edition bo brez dvoma edinstvena karoserijska barva Ruby Star Neo, v podobnem odtenku se je pred dolgimi leti med legende zapisala 964-generacija Porscheja 911. Kupci lahko seveda izberejo tudi kakšen drugi odtenek, kar bodo izdatno poudarili črni zaključki izpušnih cevi, srebrni emblemi in 20-palčna platišča z modela 718 Spyder. Kabriolet članu dvojice 718 so namenili vtisnjen napis Boxster logotipa na platnu strehe, brez doplačila lahko oba krasijo nalepke na sprednjem pokrovu in vratih.

Spremembe so v notranjosti precej manj opazne, saj je kabina v večji meri odeta v črtno usnje s kontrastnimi sivimi šivi, nekoliko jo popestrijo Porschejevi logotipi na vzglavnikih in osvetljeni pragovi iz nerjavečega jekla. Prej omenjena bogata serijska oprema vključuje vzvratno kamero, sprednje in zadnje parkirne senzorje, podporo Apple CarPlay, tempomat, ogrevan volanski obroč, ogrevana sedeža ter Porschejevo variabilno krmiljenje Power Steering Plus. 718 Caymana in Boxsterja Style Edition je že mogoče naročiti, v domači Nemčiji se cenita na 66.487 ter 68.510 evrov.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button