AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Porsche v Münchnu z novim futurističnim konceptom

Porsche bo na bližajoč se salon pripeljal električnega športnika.

Porsche je svoje trditve o prihodu novega futurističnega električno gnanega koncepta na avtomobilski šov v Münchnu pospremil z dražilno fotografijo. Celoten napovednik se sklada z načrti preoblikovanja prodane palete, ki naj bi do leta 2025 zajema polovico avtomobilov z neko obliko elektrifikacije. Številke bodo do leta 2030 zrasle na kar 80 odstotkov, obenem nameravajo v enakem obdobju postati ogljično nevtralna znamka.

Po vseh špekulacijah bo prihajajoči koncept popolnoma električen. Žaromet viden na fotografiji deluje kot rahlo preoblikovana LED enota iz Taycana, s smernikom pomaknjenim proti sprednji maski. Glede na ozkost žarometa lahko sklepamo, da gre za električarja, saj so takšno oblikovanje od sedaj uporabili ravno na takšnih konceptih. Ne gre niti za električno prerojenega Macana, katerega testne mule so razkrile že dovolj karoserije, ki ni podobna modelu z dražilne fotografije.

Če pod vsem potegnemo črto, smo skoraj prepričani, da gre za športen model, morda nekoliko manjšo alternativo Taycana. Veliko možnosti je tudi za prikaz tehnologije, kakršno bodo uporabili na hibridnem Le Mans dirkalniku, s katerim se nameravajo leta 2023 vrniti na vztrajnostno prvenstvo WEC v kategoriji LMDh.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button