AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Porsche še povečal svoj delež v Rimcu

Nemško podjetje utrjuje vezi s hrvaškim proizvajalcem električnih hiperšportnikov.

Porsche je izdatno povečal svoj delež v Rimcu, 70 milijonska investicija jih je popeljala iz 15,5 odstotnega na 24 odstotni delež, s čimer še dodatno podpirajo svojo zavezanost električni mobilnosti. Prvič so se za vložek v hrvaškega proizvajalca električne tehnologije in hiperšportnikov odločili že leta 2018, nato so lani svoj delež povečali na prej omenjenih 15,5 odstotkov. V tem času je Rimac dvakratno povečal svojo delovno silo na skoraj 1.000 zaposlenih, kmalu se pripravlja tudi prihod drugega električnega hiperšportnika C_Two s 1.914 konji.

Poleg Porscheja je Rimac vzpostavil tehnološka in strateška sodelovanja z mnogimi podjetji, najodmevnejša so Hyundai, Kia, Aston Martin, Koenigsegg in Automobili Pininfarina. Ustanovitelj in direktor podjetja, Mate Rimac, je ob dogodku izrazil zadovoljstvo: »Porsche je velik podpornik našega podjetja vse od leta 2018 in privilegij je, da je del Rimca največji proizvajalec ikoničnih športnih avtomobilov.«

Njuno sodelovanje bo obrodilo mnoge nove zanimive in elektrificirane projekte, večkratno Porschejevo investiranje le dodatno krepi zaupanje v Rimca, ki bo kljub vse večji podpori nemške znamke obratoval popolnoma neodvisno. Porsche je že oddal naročila za razvoj številnih inovativnih komponent, s katerimi bi lahko Rimac postal najtesnejši dobavitelj na visokotehnološkem področju.

Žiga Kolman
foto: Rimac

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button