AvtomobilizemNovice

Porsche Panamera pod prestižno tančico Platinum Edition

Izvedenka Platinum Edition prinaša več standardne opreme in očitno platinasto barvno shemo.

Porschejeva najbolj luksuzno naravnana športna limuzina Panamera, že lep čas sameva v senci mlajšega električnega Taycana. Da nebi popularnost popolnoma zamrla, so se odločili starajočo limuzino popestriti s posebno serijo Platinum Edition. Z razliko od preteklih platinastih serij je nova na voljo tudi v kombinaciji s prostornejšo Panamero Sport Turismo.

Spremembe v primerjavi s standardno Panamero prinašajo sveža 21-palčna platišča, matrična LED žarometa, panoramsko streho. Črno obarvane izpušne cevi in platinasto prekrite elemente odbijačev ter emblemov. Unikatnega videza je tudi osvetlitev zadka, medtem ko so okna serijsko zatemnjena. Na področju tehnologije je bogata opremljenost prinesla adaptivno zračno vzmetenje, samozatemnitveni zunanji ogledali, parkirni pripomoček z vzvratno kamero in odlično Bose ozvočenje.

Ob vstopu v prestižno kabino lahko opazimo športni volan, gretje sedežev pripada tudi zadnjim potnikom, sprednja sedeža pa omogočata električno nastavljanje in shranjevanje položaja. Okrasne elemente armaturne plošče in vrat je nadomestil brušen aluminij.

Čist na dnu motorne verige pri Platinum Edition bo Panamera 4 z 2,9-litrskim V6 motorjem in 330 KM. Moč se na vsa štiri kolesa prenaša preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika, pospešek do stotice pa se odvije v 5,3 sekundah. Hibridna različica E-Hybrid uporablja enka bencinski motor, vendar je podprt z elektromotorjem in 17,9 kWh baterijo, kar prinaša poskok moči na 462 KM in 700 Nm navora. Stotico doseže v prijetnih 4,4 sekundah, obenem lahko 56 kilometrov prevozi izključno na elektriko.

Kdor bi si zaželel na domače dvorišče parkirat novo Panamero Platinum Edition bo moral za začetni model odšteti vsaj 111.945 evrov, za hibrida pa najmanj 124.916 evrov.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button