AvtomobilizemNovice

Porsche Macan T

Porschejevo modelsko serijo dopolnjuje Macan T.

Porsche Macan T bo prvi štirivratni športni avtomobil s to posebno kratico, ki je bila doslej rezervirana za modele 911 in 718. Črka T pri Porscheju že od šestdesetih let prejšnjega stoletja označuje posebno obliko športnosti. T pomeni “Touring” in označuje modele, ki nudijo pristno doživetje vožnje. V duhu Porscheja 911 T iz leta 1968 ima novi Macan T dinamične nastavitve in lahek dvolitrski turbomotor, vse to pa zaokrožata športna podoba in športna serijska oprema. S tem konceptom se različica T umešča med Macana in Macana S.

V primerjavi z 2,9-litrskim V6-biturbo motorjem v modelih Macan S in GTS je masa pogona pri Macanu T na sprednji premi za 58,8 kilograma manjša. Moč 195 kW (265 KM) in navor 400 Nm ustrezata purističnemu konceptu vozila in skrbita za užitek v vožnji. Tako kot je pri Macanu običajno, je motor kombiniran s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK). S serijskim paketom Sport Chrono, ki vključuje tudi stikalo Mode in gumb Sport Response na volanu, lahko Macan T od 0 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekunde in doseže najvišjo hitrost 232 km/h.

Porsche ekskluzivno pri Macanu T jekleno podvozje s sistemom Porsche Active Suspension Management (PASM) serijsko kombinira z za 15 milimetrov nižjo karoserijo. S čvrstejšimi stabilizatorji na sprednji premi in optimizirano nastavitvijo se odlično sklada z vozilom in pogonom, omogoča zelo neposredno vstopanje v ovinke ter agilne krmilne lastnosti.

Vizualno se Macan T od drugih modelov Macan razlikuje po kovinsko ahatno sivih lakiranih elementih na sprednjem delu, stranicah in zadku vozila. Ekskluzivno kontrastno barvo je opaziti na lakirani sprednji obrobi, zunanjih ogledalih, stranskih zaslonkah, usmerniku zraka na robu strehe in napisih na zadku. Serijske so tudi v bleščeče črni lakirane športne izpušne cevi in letvice ob stranskih steklih. Na stranskih zaslonkah je črn napis “Macan T”. Macan T je tovarniško opremljen z 20-palčnimi platišči Macana S – v ekskluzivnem temnem titanu. Pri barvi zunanjosti je mogoče izbirati med 13 univerzalnimi, kovinskimi in posebnimi barvami.

Porsche Macan T bo v Sloveniji na voljo od 74.124,80 evrov, vozila pa bodo začeli dobavljati aprila 2022.

Rudi Leskovec
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button