AvtomobilizemNovice

Porsche Cayman GT4 v čast zmagovalnega 906

Porsche Japan je naročil unikatnega Caymana GT4, v spomin zmage modela 906 na Veliki nagradi japonske leta 1967.

718 Cayman GT4 Tribute to 906 je prav poseben izdelek Porschejevega oddelka Exclusive Manufaktur, s katerim se poklanjajo uspehu legendarnega 906 na dirki na japonskem. Gre za edinstven izdelek, ki pa žal ne bo odšel v privatne roke.

To ne pomeni, da si takšnega Caymana GT4 ne morete privoščiti, le naročiti si boste morali enako specifikacijo, ko so jo pri japonski veji Porscheja. Namesto nadaljnje prodaje, bo unikatni Cayman GT4 kratek čas razstavljen v tokijskem Experience centru, preden bo povsem verjetno zapeljal v trajno shrambo.

Glavne značilnosti tega primerka lahko razberemo že iz imena samega, kot že rečeno se s posebno poslikavo poklanja zmagovitem 906 iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. S tistim strojem se je izkazal legendarni japonski dirkač Tetsu Ikuzawa, z lovoriko na stezi Fuji Speedway pa si je za leto 1968 priboril mesto v Porschejevi tovarniški ekipi.

Cayman GT4 v čast tega izjemnega dosežka je obarvan v natanko ujemajočo barvno shemo kot originalni 906 (številka šasije 145) in obogaten z različnimi podrobnostmi, kot so denimo vzorec steze Fuji Speedway s postavitvijo iz leta 1967 izvezen na naslonih, posebne značke, Tetsujeva dirkaška številka 8 in kontrastno rdeči šivi.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button