AvtomobilizemNovice

Porsche 963 z veliko zmago na 24 ur Daytone

Porsche je letošnjo sezono vztrajnostnih dirk otvoril v velikem slogu.

Porschejev hiperšportni vztrajnostni dirkalnik 963 počasi gradi svoje kompetence, saj so z dirkalnikom številka 7 na letošnji 24-urni preizkušnji v Daytoni osvojili najvišjo stopničko. Vozniki Felipe Nasr, Dane Cameron, Matt Campbell in Josef Newgarden, so 963 popeljali do skupne zmage, ki je za Porscheja že 19. zmaga na tej legendarni dirki.

Kljub vsem težavam, vključno s kaznimi in nesrečo na stezi za bokse, je sestrski avtomobil s številko 6, ki so ga vozili Mathieu Jaminet, Nick Tandy, Laurens Vanthoor in Kévin Estre, osvojil prav tako odlično četrto mesto. Tik za njim je bil Porsche 963, ki sta ga vozila Proton Competition in JDC-Miller MotorSports. V razredu GTD Pro si je Porsche 911 GT3 R ekipe AO Racing zagotovil drugo mesto.

Na dirki smo bili priča napetemu tekmovanju med Porschejem 963 s 519 kW (706 KM) ekipe Porsche Penske Motorsport in Cadillacom števika 31, ki sta si ves čas izmenjavala vodstvo. Kljub neuspehom je vozilo št. 6 za kratek čas vodilo karavano, vendar so mnogi izzivi omajali upe na zmago. V napetem finalu je prišlo do dvoboja med Felipejem Nasrom in Tomom Blomqvistom v Cadillacu. Nasr se je kljub slabšim pnevmatikam uspešno branil pred Blomqvistovimi napadi in si tik pred koncem dirke zagotovil zmago, ki je pomenila prvo skupno zmago Porscheja po letu 2003.

Michael Steiner, član izvršnega odbora Porscheja, je pohvalil prizadevanja ekipe in poudaril trdo delo, ki sta ga vložila Porsche Penske Motorsport in razvojni center v Weissachu. Izrazil je hvaležnost zaposlenim in poudaril razburljivo naravo dirke, na kateri sta bili strast in odločnost vidni vse do ciljne črte. Steinerjeve pripombe so poudarile odpornost ekipe pri premagovanju neuspehov in globalno privlačnost motošporta. Po uspehu v severni Ameriki, si bodo pri Porscheju zagotovo želeli doseči najboljši dosežek tudi na najbolj prestižni evropski 24-urni dirki v Le Mansu.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button