AvtomobilizemNovice

Pomladna osvežitev Subaruja XV

Medživljenska prenova Subaruja XV prinaša stilske popravke in več asistenčnih sistemov.

Subarujev križanec XV po rahli osvežitvi pogumno vstopa v novo modelno leto, novosti bodo kupcem na voljo že z mesecem marcem in za približno nespremenjeno vstopno ceno 25 tisoč evrov.

Spremembe zunanjega oblikovanja so relativno male, preoblikovan je sprednji odbijač, nova je mreža maske in obroba sprednjih meglenk. Zunanjost polepšajo nova 18-palčna platišča in izbira treh novih karoserijskih barv – Plasma Yellow Pearl, Horizon Blue Pearl in Dark Blue Pearl. Notranjost je ob izbiri črnega ali črno-sivega oblazinjena precej manj živahna. Pod zunanjostjo se skrivajo izboljšave podvozja v obliki novih vzmeti in blažilnikov ter nove enote prilagajanja pogana s programi za sneg, zemljo, prod ali blato. Karakteristike motorja in pogona lahko spreminjamo s sistemom SI-Drive.

Za višji standard varnosti poskrbijo novi serijski sistemi, kot je 180 stopinjski nadzor spredaj, ki spremlja nos vozila in mrtve kote za morebitne ovire ali pešce. Ob preklopu v vzvratno prestavo se zunanji ogledali samodejno nagneta navzdol, za lažje parkiranje. Pri vseh različicah je serijsko samodejno zaviranje v sili, kupci pa lahko svojega XV opremijo še z aktivnim tempomatom, dinamičnima LED žarometoma in sprednji ter zadnjo parkirno kamero, vse to je sicer pri višjih stopnjah opreme že standardno.

Pod motornim pokrovom sta nameščena dva različna bencinska motorja, vstopni model poganja 1,6-litrski štirivaljni bokser s 114 KM, drugi pa je blago-hibridni e-Boxer s 150 KM, sestavljen iz 2-litrske bencinske enote, elektromotorja z najvišjo močjo 12,3 kW (16,7 KM) in manjše litij-ionske baterije, ki omogoča električno avtonomijo do 1,6 kilometra. Pri obeh primerih je motor spojen z brezstopenjskim CVT menjalnikom in stalnim štirikolesnim pogonom.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button