AvtomobilizemNovice

Pomladitev popolnega BMW M4

M4 CS je pridobil številne dobrote prenovljene standardne serije 4 in mnoge dirkaške bonbončke.

Znatno prenovljeni BMW M4 CS predstavlja utelešenje ikoničnega občutka M, ter se popolna izbira umešča med MW M4 Competition Coupé in omejeno izdajo M4 CSL. Njegova zmogljivost izhaja iz dirkaških genov in zagotavlja dinamično umirjenost ter popolno obnašanje tako na cesti kot na dirkališču. Preostalo paleto prenovljenega M4 smo predstavili že TUKAJ.

BMW M4 CS, ki ga poganja odločen 3-litrski šestvaljni vrstni motor s tehnologijo M TwinPower Turbo, se ponaša z dirkaškimi lastnostmi, ki so posledica izkušenj podjetja oddelka M na področju dirkanja. Njegov motor ima izjemno togo ohišje, kovano lahko ročično gred in glave valjev s 3D-tiskanimi jedri, kar zagotavlja hitro dovajanje moči in visoke vrtljaje. Z največjo močjo 405 kW (550 KM) in največjim navorom 650 Nm BMW M4 CS pospeši stotice v samo 3,4 sekunde in do 200 km/h v 11,1 sekundah, medtem ko je najvišja hitrost elektronsko omejena na 302 km/h, vse skupaj pa spremlja značilen zvočni zapis motorja, še posebej v načinih SPORT in SPORT+.

Osemstopenjski menjalnik M Steptronic in sistem inteligentnega pogona na vsa kolesa M xDrive prevajata moč motorja v impresivno zmogljivost in ponujata natančen nadzor nad prenosom moči. Sistem M xDrive zagotavlja nagibanje na zadnji kolesi in v sodelovanju z aktivnim diferencialom M izboljša okretnost in stabilnost, z različnimi načini vožnje, ki ustrezajo različnim razmeram. Izboljšave na področji zmogljivosti potrjuje odličen čas 7 minut in 21,989 sekund na zeleni pentlji legendarnega dirkališča Nordschleife.

Tehnologija podvozja BMW M4 CS je natančno uglašena, da dopolnjuje njegovo zmogljivost in optimizira natančnost krmiljenja, bočni nadzor in vozno dinamiko. Prilagodljivo vzmetenje M, elektromehansko krmiljenje M Servotronic in način M Dynamic Mode skrbijo za dinamično vožnjo in voznikom omogočajo, da z zaupanjem raziskujejo meje avtomobila. BMW M4 CS je opremljen s kompozitnim zavornim sistemom in kovanimi platišči iz lahke zlitin ter oprijemljivimi pnevmatikami prilagojenimi za odprave na dirkališče. Obsežni ukrepi za zmanjšanje mase z uporabo sestavnih delov iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP),  težo za približno 20 kilogramov v primerjavi z modelom M4 Competition Coupé.

BMW M4 CS se ponaša z značilnim zunanjim dizajnom z ekskluzivnimi barvami, elementi iz CFRP in ledvično rešetko BMW brez okvirja z oznako “M4 CS”. Notranjost izžareva dirkaško navdihnjeno vzdušje s školjkastima sedežema iz ogljikovih vlaken, volanom oblečenim v alkantaro in značilnimi M grafikami na ukrivljenem zaslonu. Izboljšana povezljivost in sistemi za pomoč vozniku, vključno z BMW iDrive najnovejše generacije, M Drive Professional in projicirnim zaslonom, zagotavljajo intuitivno upravljanje in izboljšujejo vozniško izkušnjo. Prenovljeni M4 CS še vedno pooseblja bistvo zmogljivosti oddelka M, saj ponuja vznemirljivo vozno dinamiko, natančen inženiring in ekskluzivne oblikovne elemente za avtomobilske navdušence, ki iščejo vrhunsko vozno izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button