AvtomobilizemNovice

BMW M4 Competition je postal še močnejši

Sveža podoba, nova tehnologija in izključno štirikolesni pogon za modele Competition.

BMW-jev oddelek M še naprej krepi zmogljivost in ekskluzivnost svojih premijskih modelov, kar potrjujeta prenovljena BMW M4 Coupé in Cabrio. Oba modela se ponašata s povečano močjo, svežimi oblikovnimi elementi in inovativnimi digitalnimi funkcijami, ki utrjujejo njun motošportni DNK in izvrstno vozno dinamiko.

Ključni poudarki prinašajo povečanje moči 3-litrskega vrstnega šestvaljnika z dvema turbinama za 15 kW (20 KM) pri različicah M4 Competition z M xDrive štirikolesnim pogonom. Sedaj tako zmore 390 kW (530 KM) in 650 Nm navora ter ostaja povezan z osemstopenjskim M Steptronic samodejnim menjalnikom. Privrženci ročnega menjalnika bodo lahko takšno enoto izbrali v kombinaciji s kupjevsko obliko in motorjem s 353 kW (480 KM). Najposkočnejši M4 Competition lahko stotico doseže v 3,5 sekundah in pospešuje do 290 km/h s paketom M Driver’s Pack.

Oblikovne izboljšave prinašajo M-specifične posebnosti, kot so navpična letvice ledvičk, nova žarometa, laserske zadnje luči, mogočne kolesne loke in po meri izdelana kovana platišča iz lahke zlitine. Notranjost se ponaša s športno zasnovo kokpita z novimi možnostmi volana, visokokakovostnimi materiali in možnostmi prilagajanja, kot so volan oblečen v prijetno alkantaro ter različni notranje okrasne površine.

Učinkovitost je dodatno izboljšana z napredno tehnologijo vzmetenja, vključno s kinematiko, značilno za M, in elasto-kinematiko, ki zagotavljata dinamično vodljivost in udobje. Sistem štirikolesnega pogona M xDrive s prilagodljivim podajanjem moči (tudi zgolj na zadnji kolesni par) zagotavlja izjemen oprijem in je hkrati edina izbira pri M4 Competition različicah, medtem ko aktivni diferencial M izboljša dinamiko v zavojih.

Digitalne inovacije zastopajo ukrivljen panoramski panel z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in 14,9-palčnim informacijskim zaslonom na dotik z operacijskim sistemom BMW OS 8.5, z M specifičnimi grafikami in funkcijami. Asistenčni sistemi ponujajo nastavljive pripomočke, kot je način Track za uporabo na dirkališču. Med možnosti prilagajanja videza po meri spadajo zunanji paket z mnogimi dodatki iz ogljikovih vlaken, paket M Race Track za zmanjšanje mase in komponente iz kataloga M Performance Parts.

BMW serije M4 ohranja vodilni položaj na trgu v premium segmentu srednje velikih vozil, saj se dobro prodaja v ZDA, na Kitajskem, v Nemčiji in Združenem kraljestvu. Novi modeli bodo na svetovnem trgu predstavljeni marca 2024, ostali družinski člani, kot so M4 CS, M3 limuzina in M3 Touring, naj bi  z osveženo podobo sledili v kratkem.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button