AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Polestar O2: Skandinavski športno-električni purizem

VIDEO: Premijski električni roadster s severa Evrope.

Razkošen, športen, atraktiven in zmogljiv. Vse to je po besedah Thomasa Igenlatha, šefa znamke Polestar, njihov novi koncept O2. Druga študija po vrsti s predstavlja v prav posebni, morda neklasični podobi za aktualne skandinavske električne modele, ki so predvsem nekakšni sodobni križanci med nekoč nezdružljivimi segmenti.

Trajnostna raba materialov in energije bi določala pravila igre v prihodnosti, tudi na področju avtomobilizma, ki je po besedah Igenlatha v vzponu, in ne zatonu, kot trdijo zapriseženi ljubitelji bencinskih agregatov. Še več, če nisi električen – nisi premijski trdijo Švedi. Polestar O2 je dinamičen in zmogljiv avtomobil, ki mu je poleg vseh športnih elementov dodan še pravcati dron. Ta naj bi med vožnjo skrbel za pregled vaše okolice, predvsem pa naj bi zajemal tako slike kot videe z vaše poti. Tako boste lahko ohranili nepozabne trenutke v pokrajini, skozi katero boste skoraj neslišno potovali.

O2 s seboj prinaša pomembno oblikovno sporočilo, in sicer dejstvo, da je Polestarjev oblikovni slog prilagodljiv ne glede na obliko vozila – športno, terensko ali vse vmes. Opazne so podobnosti s prvo študijo Precept, čeprav ima vsako vozilo svoj značaj. Več o novem skandinavskem konceptu izveste v spodnjem videu, medtem ko javnost že nestrpno pričakuje nove serijske primerke te nordijske električne znamke.

 

Blaž Likovič
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button