AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Polestar 3 razkriva svoje obline

Polestarjev prvi električni SUV bo uporabljal dva elektromotorja in z enim polnjenjem prevozil 600 kilometrov.

Polestar predstavlja prvo uradno fotografijo prihajajočega električnega SUV-ja. Obljubljajo veliko prostora, veliko baterijo, veliko dometa in povsem verjetno visoko zmogljivost pogona.

Za premikanje novinca bo skrbel električni pogon z dvema elektromotorjema, nastavljenima za entuziastično vožnjo, saj bo Polestar 3 obljubljeno športen SUV. Kako zmogljiv bo pogonski sklop na tej točki še ni znano, več podrobnosti pripravljajo za oktobrsko razkritje, vendar je potrenjih 600 kilometrov avtonomije po ciklu WLTP.

Pomembna prednost Polestarja 3 pred konkurenco bo sposobnost avtonomne vožnje v avtocestnem prometu, saj ga bodo opremili z naprednim LiDAR senzorjem podjetja Luminar, podprtim z NVIDIA procesorjem. Proizvodnjo tretjega člana znamke Polestar bodo zagnali v začetku prihodnjega leta, na povsem novi SPA2 platformi ga bodo sestavljali v ZDA in na kitajskem. Po velikosti in cenovno se bo zoperstavil Audiju e-tron in BMW-ju iX, obenem bo predstavljal čistejšo alternativo novemu Volvu XC90, ki bo prispel bo enakem času.

»Polestar 3 je SUV za električno dobo,« pojasnjuje vodja Polestarja Thomas Ingenlath. »Naša oblikovalska identiteta se razvija skupaj s tem velikim luksuznim električnim modelom, z močnim in individualnim značajem znamke. Z njim bomo v svet SUV-jev vrnili dinamičnost in ohranili zvestobo svojim športnim koreninam.«

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button