AvtomobilizemNovice

Pininfarina Battista Reversario kot ultimativna nadgradnja petičneža Anniversario

VIDEO: Italijanski studio praznuje ravnotežje

Butično avtomobilsko podjetje Automobili Pininfarina je izdalo najbolj ekskluzivno naročilo do danes – Battisto Reversario. Vozilo, ki navdih črpa iz modela Battista Anniversario. Kreatorji so vse skupaj strnili v zanimivo frazo »To je vrhunec realizacije sanjskih vozil«.

Pravzaprav je vsak štirikolesnik, ki zapusti delavnico Pininfarine edinstven izraz osebnosti vsakega kupca in Battista Reversario prikazuje možnost predinjene osebnostne prilagoditve vozila. Pri Pininfarini so pripravili na pet primerkov omejeno serijo Battiste Riversario in naša današnja dotična je peta, torej zadnja. In kaj je na Riversariu tako posebnega?

 

Ena najbolj presenetljivih značilnosti Battiste Reversario je barvna shema avtomobila, ki je nasprotje edinstvene oblikovalske teme, značilne za Anniversario. Spodnji del trupa je obdelan v sijaju Bianco Sestriere, zgornji del pa v sijaju Grigio Antonelliano. Govora je o sijajnih odtenkih bele in sive. Posebni so tudi napisi z imenom »Riversario«.

Ambient definirata klasični barvni dvojec – črna in bela. Pilota sedeži so prešiti z belo obarvano alkantaro s perforiranim ozadjem v Iconica Blu modrem odtenku, medtem ko je glavnina notranjosti odeta v črnino, vključno s posebno ploščo šasije. Vse skupaj malce »razbijejo« podrobnosti kot so držalo za pijačo, sredinski stropni okvir in recimo varnostni pasovi, ki so odeti v že omenjen moder odtenek.

Zgodba se tu seveda ne konča, saj je Riversario opremljen z ekskluzivnim tridelnim setom prtljage, ki odraža življenjski slog naročnika. Aktovka, potovalna torba in torba za obleko so vse črnega usnja, obrobljene z Iconica Blu in umazano belo alkantaro.

O Battisti Anniversario

Battista Anniversario je bil predstavljen leta 2020 ob praznovanju 90. obletnice, obstoja legendarne oblikovne hiše, za katero stoji Battista ‘Pinin’ Farina. Na voljo je bilo zgolj pet primerkov.

Battista Reversario je, tako kot Anniversario, najzmogljivejši cestno-legalni italijanski avtomobil do današnjega dne. Je prvi povsem električni »hiper GT« na svetu, ki uporablja litij-ionsko baterijo visoke zmogljivosti 120 kWh v močnem, a lahkem ohišju iz ogljikovih vlaken (karbona).

Vozilo poganjajo štirje medsebojno neodvisni električni motorji, ki so nameščeni ob vsakem kolesu, omogočajo neverjetno možnost krmiljenja in razporejanja navora ter elektronski nadzor stabilnosti. Baterija je je postavljena v obliki črke T in je tekočinsko hlajena, saj more prenesti izredne tokove in toplotne obremenitve, ki zagotavljajo F1 sposobnosti vozila. Battista Anniversario namreč do stotice pospeši v zgolj 1,86 sekunde oziroma le 4,75 sekunde za 0-200 km/h.

Blaž Likovič
foto: Pininfarina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button