AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Peugeot E 308 E Style predstavlja novo električno vstopnico

Francoski levčki poskušajo s pobudami pospešiti prodajo električnih vozil.

Peugeot je pripravil posebno serijo E-308 E Style, s katero je električni kompaktni model dostopnejši kot kdaj koli prej. Z zmogljivim sklopom s 156 KM in dosegom do 416 kilometrov se cena nove izdaje po uveljavitvi okoljske spodbude začne pri dobrih 37 tisoč evrih. Poteza poudarja Peugeotovo prizadevanje postati eden vodilnih na evropskem trgu električnih vozil z razširitvijo dostopnosti električne mobilnosti.

Model E-308 E Style predstavlja novo vstopno točko električno gnanega 308, katerega začetna cena sicer znaša 41.230 evrov, a se z okoljsko spodbudo v višini 4 tisočake zniža na 37.230 evrov. Poleg modela E Style sta v ponudbi tudi izvedenki Allure in GT, katerih cena pred spodbudami znaša 42.590 oziroma 44.870 evrov. Možnosti najema za E Style se začnejo pri 249 evrih mesečni v obdobju 37 mesecev, z letno omejitvijo 10.000 kilometrov.

Posebno serijo so zasnovali na paketu opreme Active Pack iz ponudbe klasično gnanega 308 in ima sedeže iz treh materialov ter 18-palčna platišča. V celoti je opremljena z dvopodročno samodejno klimatsko napravo, toplotno črpalko, prostoročnim zagonom, sistemom 10-palčnih digitalnih merilnikov i-Cockpit, 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik z brezžično povezavo storitev Apple CarPlay in Android Auto, električno parkirno zavoro ter LED žarometa.

Pod površjem modela E-308 E Style se nahaja električen pogonski sklop z elektromotorjem s 115 kW (156 KM) in 270 Nm navora, katerega napaja visokonapetostna baterija s kapaciteto 54 kWh (51 kWh neto), ki nudi do 410 kilometrov dosega v kombiniranem ciklu. Za polnjenje baterije skrbita standarden izmenični priklop z 11 kW in enosmerni z največjo močjo 100 kW, kar pomeni povrnitev energije od 20 do 80 odstotkov v samo 30 minutah.

Kupci Peugeota E-308 E Style bodo prejeli obsežno garancijo Allure Care, ki vozilo krije 8 let ali 160 tisoč prevoženih kilometrov, prav tako seznam jamstna obsega elektromotor, polnilnik, menjalnik ter ključne električne in mehanske komponente. Enaka garancija velja na baterijski sklop, hkrati se Allure Care samodejno in brezplačno aktivira za 2 leti ali 25.000 kilometrov po vsakem opravljenem servisu. Namen pomembne pobudje je spodbuditi stranke za nakup električnih vozil. S ponudbo cenovno dostopne palete električnih modelov so pri francoski znamki pripravljen narediti pomemben korak v trajnostno prihodnost.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button