AvtomobilizemNovice

Osvežitev Renaulta Megane Conquest z opremo Esprit Alpine

Nova identiteta uspešnega francoskega kupejevskega SUV-ja.

Renault Arkana, ki ga pri nas poznamo pod imenom Megane Conquest, se je od svoje premiere leta 2020 utrdil kot pomemben član francoske znamke. Prodali so že 240 tisoč primerkov, od tega samo 163 tisoč na stari celini s čimer so odlično zajadrali v trg C segmenta. Poleg električnih modelov Megane E-Tech in Austral je Arkana kot prvi uvedel edinstveno mešanico kupeja ter SUV-ja.

Eden ključnih dejavnikov uspeha modela Megane Conquest je njegova zasnova, ki združuje športnost in prostornost. Posebej priljubljeni sta bili različici R.S. Line in E-Tech Engineered, medtem ko najbolje prodajani pogonski sklop, popolnoma hibridni motor E-Tech s 145 KM, ponuja zmeren užitek v vožnji in visoko energijsko učinkovitost ter je v prvi polovici leta 2023 predstavljal 63 odstotkov evropske prodaje. Renault je za letošnje leto pripravil rahlo prenovo, s katero uvajajo novo identiteto znamke. Sprednji masko krasi novi logotip Nouvel’R, vzorec maske pa se razlikuje glede na stopnjo opreme. Aerodinamični odbijač, ki je bilo prej značilen za različici R.S. Line in E-Tech Engineered, je zdaj na voljo v izvedbah Techno ter Esprit Alpine. Moderen logotip se je znašel tudi na zadku, skupaj z zatemnjenimi lučmi.

Oprema Esprit Alpine doda več športno-elegantnega pridiha z edinstvenimi zunanjimi elementi, kot so satenasto siva letvica na sprednjem odbijaču, oznake v sivi barvi in 19-palčna platišča. Notranjost so opremili s sedeži z modrimi vodoravnimi šivi in logotipom Alpine, šivi v barvah francoske zastave na vratih in volanu ter okrasjem z vzorcem skrilavca na armaturni plošči. Poenostavljena ponudba Arkane ponuja tri različice: Evolution, Techno in Esprit Alpine. Različica Evolution je zdaj standardno opremljena z navigacijo in združljivostjo s sistemoma Android Auto ter Apple CarPlay. Pri opremi Techno pa so ohranili aerodinamične elemente in platišča iz različic R.S. Line ter E-Tech Engineered. Pod pokrovom motorja ostaja hibridni pogonski sklop E-Tech s 145 KM, ki združuje par elektromotorjev z bencinsko enoto, brezstopenjskim menjalnikom in manjšo baterijo. Več o Arkani oziroma Megane Conquest smo odkrili na našem TESTU.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button