AvtomobilizemNovice

Osvežitev celotne V8 linije štirivratnega AMG GT 63

Mercedes je dopolnil posodobljeno ponudbo najzmogljivejšega štirivratnega modela.

Medživljenjski preobrazbi kraljeve hibridne različice Mercedesa-AMG GT 63 S E Performance sledi prenova preostale dvojice z V8 motorjem in sicer GT 63 4Matic+ 4door coupe ter GT 63 S 4Matic+ 4door coupe. Prvi kupci že lahko oddajo naročila za pomlajeno različico osemvaljnega GT-ja, katerega cena se prične pri 168 tisoč evrih, dodatek črke S pa zahteva najmanj 185 tisočakov.

Prenovljena modela odlikujejo spremenjeni oblikovni elementi, vključno s preoblikovanim sprednjim delom, ki spominja na novo generacijo AMG GT Coupe, predvsem pa je večji dovod zraka do hladilnikov, v slogu preostalih AMG-jev pa so sprednjo masko in spodnji del opremili s pokončnimi elementi. Oba štirivratna AMG GT sta serijsko opremljena z bliskovitimi devetstopenjskim Speedshift samodejnim menjalnikom, inteligentnim AMG Performance 4MATIC+ štirikolesnim pogonom, prilagodljivim AMG Ride Control+ zračnim vzmetenjem, aktivnim krmiljenjem zadnjih koles, elektronsko krmiljenim diferencialom na zadnji osi in Multibeam LED žarometi.

Za udobje pa bodo poskrbeli električno pomično strešno okno, samodejno odpiranje prtljažnih vrat in brezžična polnilnica mobilnih naprav na zadnji klopi. Posodobitve je bil deležen tudi multimedijski sistem MBUX z AMG značilnim grafikami in dodatnimi prilagodljivimi funkcijami. Avdiofile bo že naprej razvajalo vrhunsko prostorsko ozvočenje Burmester z Dolby Atmos tehnologijo.

Kar zadeva moč in zmogljivost, bo vstopni AMG GT 63 4Matic+ s 4-litrskim twin-turbo V8 motorjem razvajal s 585 KM ter 800 Nm navora, kar bo zadoščalo za pospešek do stotice v 3,4 sekunde in doseg najvišje hitrosti 310 km/h. Različica z dodatkom črke S iz enakega agregata iztisne 639 KM in 900 Nm navora, kar skrajša pospešek do stotice na 3,2 sekunde in poveča končno hitrost na 315 km/h. GT 63 S se zavoljo visoke zmogljivosti in odlične dinamike vse od leta 2018 pohvali z rekordnim časom na legendarni stezi Nürburgring-Nordschleife v svojem razredu.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button