AvtomobilizemNovice

Nov obraz za Mercedesa-AMG GT 63 S E Performance 4-door

AMG-jeva hibridna zver ima pomlajeno podobo in naprednejšo tehnologijo.

Mercedes-AMG je pomladil najzmogljivejšo pošast iz Affalterbacha, bliskovitega GT 63 S E Performance 4-Door Coupé, z začetno ceno 207.708,55 EUR. Prenovljeno različico odlikujejo številne oblikovne spremembe, med drugim izrazitejši sprednji del s širšim dovodom zraka in navpičnimi zračnimi kanali, izposojenimi iz modela AMG GT Coupé.

V notranjosti je avtomobil zdaj serijsko opremljen z električnim strešnim oknom in brezžičnim polnilnikom za pametne telefone med zadnjimi sedeži. Digitalni multimedijski sistem MBUX je bil posodobljen s tematiko značilno za modele AMG in prilagodljivimi funkcijami, ki zagotavljajo vrhunsko uporabniško izkušnjo. Posodobljen avdio sistem s tehnologijo Dolby Atmos zagotavlja novo raven kakovosti zvoka v kombinaciji s sistemom Burmester ali opcijskim sistemom prostorskega zvoka Burmester High-End 3D.

Pod motornim pokrovom ostaja zmogljivi 4-litrski V8 podprt z dvema turbopuhaloma, še naprej sodeluje z elektromotorjem na zadnji osi. S skupno močjo proizvedeta osupljivih 620 kW (843 KM) in 1.400 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 2,9 sekundah ter doseg najvišje hitrosti 316 km/h. Ker gre hibridni sklop, lahko uporabniki zgolj na elektriko prevozijo 12 kilometrov do hitrosti 87 km/h. Ta edinstvena konfiguracija pogonskega sklopa s tehnologijo iz sveta Formule 1 omogoča takojšnjo odzivnost, hitro podajanje navora in izboljšano porazdelitev mase za vznemirljivo vozno izkušnjo.

Standardna oprema vključuje menjalnik AMG Speedshift z devetimi stopnjami, prilagodljivi štirikolesni pogon AMG Performance 4Matic+ in zračno vzmetenje AMG Ride Control+ z nastavljivim blaženjem. GT 63 S E Performance je opremljen tudi s tehnologijami, kot so keramični kompozitni zavorni sistem, aktivno krmiljenje zadnjih koles in Multibeam matrični LED žarometi. Kupci imajo na voljo številne možnosti prilagajanja, vključno z aerodinamičnim paketom, paketom karbonskih okraskov in nočnim paketom, ki vse svetleče obrobe nadomesti s črnimi.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button