AvtomobilizemNovice

Osveženi Captur se predstavlja v aktualni Renaultovi podobi in tehnologiji

VIDEO: Kompaktni crossover sledi plemenu z medgeneracijsko prenovo.

Pri Renaultu mu pravijo »vozilo življenja«, saj se Captur že od leta 2013 bori v zadnjem času najbolj popularnem in posledično najbolj konkurenčnem segmentu – B razredu križancev. Da je precej popularen tudi pri nas, priča njegovo tretje mesto med najbolje prodajanimi vozili v minulem letu. Osvežitev prinaša še bolj izrazno oblikovanje, različico Esprit Alpine, nove prevleke in nova zaslona na armaturni plošči, posodobitev multimedije in e-asistentov ter tri pogonske sklope s hibridnim E-Tech full hybrid 145 na čelu.

Videz – še bolj dinamičen

Oblika je seveda povzeta po sodobnejših SUV-jih in nenazadnje tudi nedavno prav tako prenovljenim Cliom. Največ sprememb je tako na sprednji strani Capturja, kjer ga definirajo nove serijske Full LED luči v pokončni obliki polovice romba. Tudi zadnja svetila so bila nadgrajena in so po novem nameščena v prosojno ohišje, kar ob izrazitem difuzorju pričara več občutka sodobnosti.

Videz novega Capturja bo pod črto odvisen od izbranega sklopa opreme – osnovni Evolution, bogatejši Techno in dinamično Esprit Alpine. Tem bodo dodane možnosti za eno ali dvobarvno izvedbo karoserije, skupaj 14 kombinacij, platišča velikosti od 17 do 19 palcev ter razširjen nabor dodatnih zunanjih opcij, ki bodo posebej obogatile videz Capturja.

Ambient – sodobnejši in še bolj tehnološki

Prenovljeni Captur bo na voljo z novima do 10,25-palčnima digitalnima zaslonoma, pri čemer bo osrednji multimedijski temeljil na OpenR Link operacijskem sistemu z določenimi Google funkcijami. Oblikovalci notranjosti počasi sledijo trendom v industriji in opuščajo naravno usnje ter uporabo kroma, zato bo Captur na voljo z novimi prevlekami iz umetnega usnja oziroma zrnasto plastificirane tkanine.

V zameno za doplačilo bo na voljo ozvočenje Harman Kardon z devetimi zvočniki, brezžično polnjenje za mobilnike in podobne sodobne rešitve.

Pogoni – 4x bencin

Pod motornim pokrovom večjih novitet ni, saj bomo kupci lahko izbirali med štiri opcijami oziroma tremi različno podprtimi bencinskimi motorji, in sicer:

  • 1,0 TCE turbo z močjo 67 kW (91 KM) in navorom 160 Nm, 3-valjni motor s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Poraba bencina: 5,8 – 5,9 l/100 km.
  • 1,3 TCE turbo mild hybrid 12V z močjo 103 kW (140 KM) in navorom 260 Nm, 4-valjni motor s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Poraba bencina: 5,8 – 5,9 l/100 km.
  • 1,3 TCE turbo mild hybrid 12V z močjo 116 kW (160 KM) in navorom 270 Nm, 4-valjni motor s samodejnim menjalnikom EDC. Poraba bencina: 5,8 – 5,9 l/100 km.
  • 1,6 E-Tech full hybrid z močjo 105 kW (145 KM) in navorom 205 Nm, 4-valjni bencinski motor s pametnim multi-mode sekvenčnim samodejnim menjalnikom. Poraba bencina: 4,7 – 4,9 l/100 km.

Varnostni in asistenčni sistemi

Prenova je s seboj prinesla še nekaj več napredne varnostno-asistenčne tehnologije, kar bo Capturja zopet poneslo v vrh segmenta. Captur bo lahko opremljen s 360-stopinjskim prikazom za pomoč pri parkiranju, bral bo prometno siganlizacijo ter bdel na prometom v mrtvem kotu in samodejno zaviral v sili. Francozi so pripravili vabljiv paket »Driving and Safety«, ki vključuje opozorilnik za mrtvi kot (BSW), opozorilnik za vozila zadaj (RCTA), opozorilnik za varen izstop (OSE) in aktivno pomoč vozniku »Active Driver Assist«.

Prenovljeni Renault Captur bodo še naprej izdelovali v tovarni Valladolid v Španiji, v salonih pa ga lahko pričakujete po koncu poletnih počitnic.

Blaž Likovič
foto: Renault

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button