AvtomobilizemNovice

Omejena serija Rolls-Royce Phantom Tempus

Rolls-Royce predstavlja posebno edicijo Phantomov, ki se spogledujejo s konceptom časa in vesolja.

Rolls-Royce razkriva omejeno zbirko Phantomov imenovanih Tempus, katerih oblikovne spremembe so navdahnili čas, astronomski pojavi in neskončnost vesolja. Izdelati nameravajo le 20 primerkov, po pričakovanju so vsi že razprodani.

Zunanjost unikatnih Phantomov je odeta v Kairos modro barvo, ki uteleša temo in skrivnostnost vesolja. S kristalom podobnimi delci v barvi ponazarjajo zvezde, da nebi uničili edinstvenega učinka, so svetle kovinske elemente zamenjali s črno obarvanimi. Po naročilu strank bodo na Spirit of Ecstasy, emblemu pokrova motorja, vgravirali nepozaben datum ali lokacijo – poročni datumi, obletnice ali razni poslovni uspehi.

Najbolj vpadljiva bo vsekakor notranjost, kjer navdušuje zvezdni strop izvezen z optičnimi vlakni. Ponazarja pulzar, nevtronsko zvezdo oddaljeno stotine svetlobnih let, ki v enakomernih utripih oddaja žarke elektromagnetnega valovanja. Enak optično perforiran motiv se nadaljuje na vratih.

Rolls-Royce je vgradil tudi posebej izdelano aluminijasto armaturno ploščo, brušeno iz enega bloka materiala. Panel zastopa 100 posamičnih stolpcev, ki ponazarjajo 100 milijonov let rotiranja pulzarja preden usahne. Stranke bodo lahko izbrale še po meri izdelan hladilnik šampanjca, na mizicah pa bo ročno naslikan pulzar.

Kot standardnega Phantoma, Tempusa poganja 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki proizvede 563 KM in 900 Nm navora. Potiska je dovolj za poskok do stotice v 5,3 sekundah in doseg maksimalnih 250 km/h. Na te številke se kupci verjetno ne ozirajo, pomembno jim bo le število izdelanih primerkov, za razliko od vesolja ti niso neomejeni.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button