AvtomobilizemNovice

Omejena serija Opel Corse ob 40. obletnici

1.982 posebnih primerkov bodo spremljali štirje pari ujemajočih karirastih nogavic.

Letos mineva štirideset let od kar je s proizvodne linije leta 1982 zapeljala prva Opel Corsa, ki sedaj nastopa že v šesti generaciji.  V tem času se je s 14 milijoni primerkov zasidrala kot izredno popularen mestni malček, za katerega ostaja visoko povpraševanje, še posebej po povsem električni različici e-Corsa. Velik mejnik bodo pri Oplu obeležili z omejeno serijo vozil Corsa 40 Years.

Posebna serija s seboj prinese številne unikatne vizualne spremembe, s katerimi se bo ločila od povprečnih modelov. Zunanjost je odeta v svežo Rekord rdečo karoserijsko barvo, katero je navdahnila Carmin rdeča originalnega klasičnega modela. Dodatno jo popestrijo v črnino odeta maska, logotipi znamke, napis na prtljažnih vratih in 17-palčna platišča.

V notranjosti se ponaša s sedeži prevlečenimi v moderno interpretacijo nostalgične tkanine s karirastim vzorcem, kar bodo lahko lastniki razkazovali še s štirimi pari nogavic z enakim vzorcem, prav tako dostavljenimi v unikatno okrašeni škatlici. Corsa 40 Years je zasnovana na nivoju opreme GS Line, ki vključuje številne sodobne elemente, kot so parkirni senzorji na obeh koncih, kamera s 180-stopinjskim panoramskim pogledom, senzor mrtvega kota, ogrevani sedeži in volanski obroč ter zložljivi zunanji ogledali.

Armaturna plošča je oborožena s sedem-palčnimi digitalnimi merilniki in enako velikimi osrednjim informacijskim zaslonom na dotik, povezljivim s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto, dodatno jo krasi unikatna obeležilna plaketa z napisom »40« in individualno številko primerka. Ne krovu ne manjka niti zbirka varnostnih in voznih pripomočkov.

Za pogon električne e-Corse skrbita elektromotor s 100 kW (136 KM) moči in 50 kWh baterija, ki z enim polnjenjem ponuja do 352 kilometrov avtonomije. Več podrobnosti o električni Corsi lahko izveste ob prebiranju našega TESTA. Corsa 40 Years bo kot že rečeno omejena na 1.982 primerkov, s ceno v območju 36 tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button