AvtomobilizemNovice

Omejena serija Morgana Plus Four LM62

Morgan obeležuje zmago v Le Mansu leta 1962, s posebno serijo modela Plus Four.

Britanska znamka Morgan, v letošnjem letu obeležuje 60. obletnico razredne zmage na dirki v Le Mansu. Resnično izjemen dosežek bodo proslavili z unikatno serijo modela Plus Four imenovane LM62, ki nosi številne oblikovne elemente, navdahnjene s strani zmagovitega dirkalnika, obenem jih nameravajo izdelati natanko 62.

Barven kombinacije Morgana Plus Four M62 se ujemajo s poslikavo originalnega dirkalnika, odetega v temno zeleno in rdečo. Posebno različico bo mogoče naročiti v Jet Green zeleni ali Morgan Tertre Rouge rdečkasti, v kombinaciji s kontrastno belo trdo streho. Kupci bodo lahko svojega konjička še dodatno polepšali so paketom grafik, ki doda originalno dirkaško številko 29.

Od povprečja ga bodo ločila še srebrna platišča z naperami, poseben pokrovček rezervoarja za gorivo in značko z napisom LM62 zadaj. Drugod lahko med novostmi najdemo še dodatni sprednji svetili v slogu dirkalnikov, črno obarvano mrežico na spodnjem delu odbijača in športen izpušni sistem z aktivnimi loputami.

Nostalgične poteze se nadaljujejo v notranjosti Morgana LM62, z lesenimi okrasnimi elementi na armaturni plošči in na sredinski konzoli. Tepihi so iz lakirane črne gume, nasloni sedežev imajo všite LM62 embleme, namesto kljuk sta črna usnjena trakova, prav tako sta v črno usnje oblečena Comfort Plus sedeža s perforacijo in gretjem. Seveda bodo kupcem ponujeni številni odplačljivi dodatki, kot sta recimo mehka streha ali Mota-Lita klasičen volan.

Ker je LM62 zasnovan na osnovi obstoječega modela Plus Four, ga poganja poznani BMW-jev 2-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki proizvede 258 KM in 350 Nm navora. Povezan je lahko tako s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Za posebno serijo LM62 bo potrebno odšteti najmanj 78.995 funtov (95.110 evrov).

Žiga Kolman
foto: Morgan

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button