AvtomobilizemNovice

Off road klasika: Morgan Plus Four CX-T

VIDEO: Morgan, kot ga še niste videli!

Morgan Motor Company je eno izmed britanskih avtomobilskih draguljev, ki se je uspelo ohraniti vse do danes in to v praktično prvotni družinski lasti vse od svojega začetka v letu 1910. prepoznavni so po ročno grajenih vozilih, na katere se čaka vsaj šest mesecev, nekoč pa tudi do deset let. Tokrat so iz pretežno športnih vozil presedlali na bistveno bolj pustolovko različico in predstavili novega Morgana Plus Four CX-T, ki temelji na športnem roadsterju Morgan Plus Four.

Morgan Plus Four CX-T je morgan kot ga še ni bilo in je prednostno namenjen vožnji po neutrjenem terenu. Gre za dolgoletno željo ljubiteljev znamke, ki so s svojimi primerki želeli zapustiti asfaltirane in obljudene površine, ter se zapeljati v širno naravno. Da bi pri Morganu sploh znali pristopiti k gradnji zanje neklasičnega vozila so moči združili s podjetjem Rally Raid UK, kjer so poznani po štirikolesnih Dakar projektih.

Morgan Plus Four CX-T je zasnovan tako, da poveča prostor namenjen prtljagi in opremi voznika, zato so na samem vozilu dograjeni razni nosilci. Izstopa predvsem tisti na zadku. Pod karoserije je od tal oddaljen 230 milimetrov, kar ob dodatni zaščitni opremi omogoča brezskrbno zabavo po neutrjenih poteh. Srce pogona tvori BMW-jev TwinPower dvolitrski prisilno polnjeni B48 štirivaljni agregat z 260 KM, ki so mu dodali bavarski X-Drive elektronski diferencial s prilagojenim krmiljenjem za omenjeno vozilo.

Britanci so bili z dodatnimi tehničnimi informacijami skopi, saj so za konec navedli le, da bodo sestavili zgolj osem primerkov, ki jih brez upoštevanja davščin vrednotijo na vsaj 200 tisočakov. Menite, da je sploh še kakšen na voljo?

Blaž Likovič
foto: Morgan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button