AvtomobilizemNovice

Obudite arkadne sanje iz 80-ih z neverjetno Testarossa Spider

VIDEO: Kmalu na dražbi štirikolesna ikona 1980-ih!

Tisti bralci, ki so svoje računalniško vozniško znanje pilili že v 1980-ih se bodo zagotovo spomnili ikonične arkadne igre OutRun, kjer ste za volanom Ferrarijevega modela Testarossa Pininfarina Spider skrbeli, da niste pristali v palmah na robu cestišča ali še huje v mimoidočem prometu. Vsak nivo kasneje je bilo več zavoev in več prometa, vaše vihtenje volana pa še na večji preizkušnji.

Omenjena videoigra je poskrbela še za eno reč – med ikone je namreč povzdignila dotični Ferrarijev model. V osnovi so v tovarni izdelali zgolj eno samcato Ferrari Testarosso Spider, in sicer za Giannija Agnellija, takratnega šefa Fiata, medtem ko so pri Pininfarini poskrbeli za nekaj več kot deset vozil za pomembne kupce, kot so sami zapisali. Kakorkoli, to soboto bo na londonski dražbi na voljo ena izmed zares redkih Testarossa Pininfarina Spider ‘Special Production’ z letnico 1990.

Dogodek gosti dražbena hiša RM Sotheby’s, kjer so za prav poseben avtomobil izdelali celo poseben video napovednik, ki arkadno igro prenese v realen promet iz 1980-ih. Uživajte ob zvoku te cestne ikone, ki si jo bo lahko privoščil le osebek z odvečnima dvema milijonoma evrov in blagoslovom vodilnih pri Pininfarini oziroma Ferrariju.

Blaž Likovič
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button