AvtomobilizemNovice

Novo: Audi RS3 z letnico 2021

VIDEO: Borba atletov med hatchi je bogatejša za novega konkurenta.

Ko na cesti naletite na Audijev primerek v izrazito športni preobleki in z dvema izpušnima cevema na zadku, potem je to skoraj zagotovo RS izvedenka. Tokrat so Nemci dodatno razgreli poletno atmosfero z razgrnitvijo novega RS3, najbolj športno »trojko pri bajti«.

Bistvo vozila ostaja 2,5-litrski petvaljnik, ki tokrat proizvede 394 KM in 500 Nm navora. Dovolj, da kompaktnega Audija do stotice katapultira v 3,8 sekunde in upeha šele pri 290 km/h. Vendar le ob doplačilu dodatnega dinamičnega paketa. S slednjim ali ne, novi RS3 deluje prav zlovešče za kar poskrbi zajetna maska vozila z obilico črnega satovja za zajem hladilnega zraka. Aerodinamiki in hlajenju je podrejena celotna podoba vozila, ki je dopolnjena s poudarjenimi koloteki in pragovi, na zadku pa dominira velik difuzor.

 

Med večjimi nadgradnjami je naveden pretvornik navora na zadnji osi, ki je zamenjal diferencial. Krmiljenje podvozja lahko navor porazdeli simetrično na obe osi, kar novega RS3 naredi še bolj agilnega v ostrih zavojih. Smo omenili vozni profil ‘drift’? Zabava vsekakor zagotovljena!

Novi RS3 prihaja kot kombilimuzina ali limuzina in bo za naročila na voljo že prihodnji mesec. Obetajo se štiri različice in sicer RS 3, Carbon, Launch Edition ter Vorsprung. Prihod v salone pričakujemo v sredini jeseni, vsi potencialni kupci pa morate pripraviti vsaj 60 tisočakov, kolikor ga vrednotijo na domačem nemškem trgu.

Blaž Likovič
foto: Audi

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button