AvtomobilizemNovice

Novitec N-Largo S: ko Ferrari 812 Superfast ni dovolj “fast”

Karbonska mojstrovina za tri srečne kupce.

Ime N-Largo pri nemških strokovnjakih za predelave prestižnih avtomobilov Novitec, pomeni najbolj spektakularne izdelke s široko karoserijo na osnovi visoko zmogljivih športnih vozilih. Še veliko redkejši primerki so tisti z dodatkom črke S, kot je tudi novi N-Largo S na osnovi Ferrarija 812 Superfast, ki z omejeno serijo treh primerkov označuje sloves tega italijanskega vranca.

Kot pričakovano, so že vsi primerki našli svoje bodoče lastnike, a to ne pomeni, da ne bomo preverili nekaj zanimivih podrobnosti teh pregrešno dragih strojev. Celotna izdatno poširjena karoserija Noviteca N-Largo S je izdelana iz lahkotnih visokokakovostnih ogljikovih vlaken in prinaša kar 140 milimetrov več širine od originalnega avtomobila. Hkrati spremenjena karoserija z novima odbijačema in pragovi poskrbi za optimizacijo aerodinamike. Zadek se med drugim ponaša z novim »ducktail« krilcem.

Nastopaški N-Largo S sedi na svežem kompletu lahkih kovanih platišč s petimi dvojnimi prečkami premera 21 palcev spredaj in 22 palcev zadaj, ki so delo priznanega podjetja Vossen. Predelava ni bila osredotočena le ne estetiko in aerodinamični izkoristek, sej so dobrote namenili tudi pogonskem sklopu. V dolgem nosu namreč tiči izvrstne 6,5-litrski V12 motor, ki zavoljo manj zadušenega izpušnega sistema in nove nadzorne enote proizvede dodatnih 40 konjskih moči. Zbranih 840 vrancev tako poskrbi, da se N-Largo S do stotice požene v vsega 2,8 sekunda in brez težav doseže najvišjo hitrost 345 km/h.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button