AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi Volkswagen ID.7 GTX in Pro S

Najzmogljivejši ID.7 se ceni na najmanj 63 tisočakov.

Volkswagen bogati ponudbo modela ID.7 s prihodom športne različice ID.7 GTX in izvedenk Pro S. Med prvimi se bo predstavil ID.7 GTX, ki navdušuje z močjo 250 kW (340 KM) in štirikolesnim pogonom, sledili mu bodo prostorni ID.7 GTX Tourer, ID.7 Pro S ter karavanska oblika slednjega. Predprodaja v Nemčiji bo stekla v prvem tednu junija, za ID.7 GTX pa bo potrebno odšteti najmanj 63.155 evrov.

Oba modela z oznako GTX poganja par elektromotorjev, vsak na svoji osi, ki v sodelovanju ustvarita 250 kW (340 KM). Modela ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S sta opremljena le z enim elektromotorjem na zadnji osi, ki nudi 210 kW (286 KM). Vsi štirje modeli so opremljeni z baterijo s kapaciteto 86 kWh (91 kWh bruto), ki zagotavlja do 709 kilometrov dosega. ID.7 GTX lahko do stotice pospeši v 5,4 sekunde in zavoljo večje zmogljivosti brez vmesnega polnjenna po merjenju WLTP prevozi do 595 kilometrov. Baterija podpira hitro polnjenje z enosmernim tokom z največjo močji 200 kW, ki omogoča poskok od 10 do 80 odstotkov v samo 26 minutah.

ID.7 GTX se ponaša z ekskluzivnimi oblikovalskimi elementi, kamor prištevamk 20-palčna platišča Skagen in matrične žaromete IQ.LIGHT LED z osvetljenimi logotipi ter edinstvene dnevne luči. V notranjosti ID.7 GTX ponuja ogrevane sedeže z rdečimi kontrastnimi šivi, multifunkcijski volan z rdečimi podrobnostmi in 30-barvno ambientalno osvetlitev. V paket standardne opreme spadajo brezžična povezava s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, projicirni zaslon z razširjeno resničnostjo, glasovni pomočnik IDA z integriranim ChatGPT, dvopodročna klimatska naprava, dostop brez ključa in alarmni sistem. Opcijski sistem Park Assist Pro med drugim uporabnikom omogoča nadzor parkiranja prek pametnega telefona.

Volkswagnova razširitev družine ID.7 z modeloma GTX in Pro S kupcem nudi izbiro zmogljivejših električnih vozil, ki zadovoljujejo različne potrebe kupcev, hkrati pa ohranjajo zavidljiv doseg in napredne tehnološke lastnosti. Cena modela ID.7 GTX Tourer se začne pri 63.955 evrih, medtem ko se cene modelov ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S začnejo pri 58.985 oziroma 59.785 evrih.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button