AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi VinFast VF e36 tudi kot sedemsedežni SUV

Tesli Model X bo kmalu konkuriral prostoren vietnamski SUV.

Pred kratkim smo poročali o novem električnem avtomobilu mlade vietnamske znamke, v drugo predstavljamo nekoliko večjo sedemsedežno različico, ki bo postala zastavonoša tega podjetja, z začetkom prodaje v Evropi in severni Ameriki predvidenim že v prihodnjem letu.

V Los Angelesu so vzporedno s kompaktnim SUV-je VF e35 razkrili sedemsedežnega mogotca VF e36, ki je prav tako prejel nov naziv, namesto prvotno predvidenega VF33. Gre za 5,12 metra dolgo udobno ladjo, praktično na enakem nivoju kot BMW X7, zato ga že v osnovni obliki poganjata dva elektromotorja – različice z enim motorjem, kot pri VF e35 ne bo. Takšen močnejši sklop bo ponujal malenkost preko 400 konjskih moči, energijo bo dovajala 106 kWh baterije, dometa pa panj bi bilo dovolj za 560 kilometrov avtonomije.

Kot že znano, so imeli pri oblikovanju prste vmes mojstri pri italijanski oblikovalski hiši Pininfarina, tako tudi VF e36 prejme značilno postaven sprednji del, s parom tankih žarometov in LED svetilnima elementoma, ki s stičiščem pri logotipu ustvarita nekakšno črko V. Izrazito sta oblikovana sprednji odbijač in pokrov »motorja«, stranski boki so postavno visoki, poudarjeni so kolesni loki, kljuke vrat pa so zlite z okolico. Gladek zadek se zaključi z LED osvetlitvijo razprostrto čez celotno širino.

Tako kot pri manjšem bratu, bodo tudi pri VF e36 uporabili nabor najsodobnejše tehnologije, vključno z informacijskim sistemom, katerega zastopa velik 15,4-palčni sredinski zaslon, preko katerega bomo upravljali prav vsako sleherno funkcijo, saj fizičnih gumbov skoraj ni. Podobno kot poznamo že pri Tesli. Notranji ambient bosta dodatno povzdignila panoramska streha in ambientalna osvetlitev, za sproščeno vožnjo pa bo poskrbel sistem avtonomne vožnje tretje stopnje.

Žiga Kolman
foto: VinFast

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button