AvtomobilizemNovice

Renaultov novi zastavonoša Rafale je tu

S hibridnim sklopom s 300 KM in dinamično podobo bo zadostil potrebe zahtevnejših kupcev.

Renault si je zadal ponovno osvajati različne avtomobilske trge, saj želijo po uspešnih premierah električnega Megane E-Tech, hibridnih Megano Conquest in Austral, svoj pečat pustiti tudi v segmentu D. Pred kratkim so predstavili novega Espace, ki se je prelevil v SUV-ja, sedaj mu sledi model v vrhu ponudbe, novi Rafale.

Povsem nova stvaritev naj bi navdih črpala iz svojega letalskega imena in francoske besede za veter, s čimer se prav tako poklanjajo letalski dediščini francoske znamke. Morda najbolj znan primer je letalo Caudron_renault Rafale, ki je leta 1934 letel z rekordno hitrostjo 445 km/h. Rafale je nastal pod vizionarskim vodstvom glavnega oblikovalca Gillesa Vidala in predstavlja svež oblikovalski jezik, s katerim Renault vstopa v novo obdobje. Kupejevski SUV Rafale s svojim drznim in avantgardnim slogom odraža bistvo dandanašnjega hitrega sveta, hkrati vnaša nekaj več brezčasne privlačnosti od ostalih modelov. Po velikosti se primerja z Espace, vendar z odrezavimi potezami, kupejevsko linijo in velikimi 20-palčnimi platišči išče drugačno publiko.

Poleg navdušujočega videza se pohvali z najsodobnejšo tehnologijo, napredno povezljivostjo in popolnoma hibridnim pogonskim sklopom E-Tech z 1,2-litrskim trivaljnikom in parom elektromotorjev z 200 KM, ki bo zagotavljal učinkovito porabo goriva. Dinamična podoba bo dodatno okrepljena z drugim močnejšim hibridnim sklopom E-Tech s štirikolesnim pogonom in 300 KM, kar bo poskrbelo za prijetne pospeške in nekaj več hitrosti. Za več užitka za volanom bo Rafale opremljen s štirikolesnim krmiljenjem in večtočkovno vpetim vzmetenjem.

Zaradi prizadevanju k izboljšanju doživljanja vožnje, se na novo zastavili notranjost, ki se v veliki meri osredotoča na voznika. Športno obarvan kokpit sestavljajo rahlo stisnjen volan, 12,3-palčni digitalni merilniki in 12-palčni osrednji zaslon na dotik, po želji se na steklu izpisujejo podatki projicirnega zaslona. Kljub položni kupejevski strehi bo v kabini dovolj prostora tudi za zadnje potnike inkar 647 litrov prtljage. Novi Renault Rafale E-Tech z 200 KM in ceno najmanj 45 tisočakov bo na trg zapeljal spomladi prihodnje leto.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button