AvtomobilizemNovice

Novi Renault Rafale še kot poskočni priključni hibrid

Rafale E-Tech 4x4 premore 300 KM in 100 kilometrov električne avtonomije.

Renaultov novi zastavonoša se je avtomonilskem svetu že predstavil, zdaj nastopa v drugi, zmogljivejši izvedbi. Priključno-hibridni Rafale E-Tech 4×4 300 KM navdaja z visoko močjo, štirikolesnim pogonom in zavidljivim dosegom pogonskega sklopa. Klasičnemu hibridu se bo v prodajnih salonih pridružil proti letošnji jeseni.

Rafale E-Tech 4×4 300 KM poganja pogonski sklop, ki temelji na hibridni različici E-Tech z 200 KM, vendar dodaja elektromotor na zadnji osi in večjo baterijo z zmogljivostjo 22 kWh. Osnovo predstavlja 1,2-litrski prisilno polnjen trivaljnik z novo turbino, ki lastno ustvari 110 kW (150 KM) in sodeluje z večsklopčnim samodejnim menjalnikom. Pomagajo mu trije elektromotorji, sprednji s 50 kW (70 KM), zadnji s 100 kW (136 KM) in zaganjalni generator s 25 kW (34 KM). Spremenjena konfiguracija zagotavlja skupno moč 300 KM in omogoča doseg do 100 kilometrov v povsem električnem načinu ter do 1.000 kilometrov ob polnem rezervoarju bencina. Prav tako je takšen Rafale precej poskočen, saj stotico doseže v 6,4 sekunde.

Različica Atelier Alpine modela Rafale E-Tech 4×4 s 300 KM še poveča užitek za volanom s posebej nastavljenim podvozjem z novimi blažilniki, dodatnimi ojačitvami in štirikolesnim krmiljenjem, ki so ga uglasili inženirji Alpine. Ta različica z edinstvenimi komponentami in inteligentnim sistemom aktivnega vzmetenja zagotavlja izjemno vodljivost. S posebnimi oblikovnimi podrobnostmi, vključno s karoserijo v modri Satin Summit in posebnimi 21-palčnimi platišči, različica Atelier Alpine ponuja prepoznaven videz, ki je rast sodelovanja z mojstri pri Alpine.

Renault Rafale E-Tech 4×4 300 KM predstavlja novo dobo visokozmogljivih SUV vozil, ki združuje napredno tehnologijo, inovativno obliko in izjemno vozno dinamiko. Notranjost tako kot pri standardnemu hibridu zastopa digitalno okolje z 12,3-palčnimi merilniki in 12-palčnim osrednjim zaslonom na dotik. S svojim priključno-hibridnim sklopom in povsem električnimi zmogljivostmi, ponuja vsestranskost, učinkovitost in dodaten užitek v vožnji.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button