AvtomobilizemNovice

Novi Mini Countryman v športni preobleki

Poskočni Countryman S ALL4 razkrit v objemu islandske pokrajine.

Mini je novega Countrymana S ALL4 predstavil na razgibanem islandskem terenu, kjer je izkazal impresivne terenske zmogljivosti in okretnost z udobjem za vsestransko vozno izkušnjo. Sistem štirikolesnega pogona ALL4 zagotavlja stabilnost na različnih površinah, k čemur pripomore natančen elektronski nadzor, ki porazdeljuje moč med kolesi.

V ostrih islandskih zimah je Countrymanovo podvozje prilagojeno različnim okoliščinam ter zagotavlja udobje in vodljivost. Pod pokrovom motorja tiči 2-litrski štirivaljni turbobencinski motor, okrepljen z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom, ki ponuja 160 kW (218 KM) in 360 Nm navora, kar zagotavlja gladko delovanje tudi na dolgih relacijah, pri večjih obremenitvah pa komapkten elektromotor ponudi dodatnih 14 kW moči.

Paket športne opreme John Cooper Works poveča privlačnost Countrymana z značilnimi oblikovnimi elementi, vključno z živahno čili rdečo barvo karoserije, kontrastno streho in kar 21-palčnimk opcijskimi platišči. Žarometi in zadnje luči v LED tehnologiji prispevajo k minimalistični estetiki, medtem ko notranjost razvaja s prostornimi sedeži za pet potnikov, oblečenih v kakovostno umetneo usnje s kontrastnimi rdečimi šivi.

V notranjosti Countrymana se praktičnost združuje s slogom, saj ima panoramsko stekleno streho in prilagodljive zadnje sedeže, ki omogočajo povečanje prtljažnika na 450 litrov, z zloženo zadnjo klopjo pa se prostor razširi na 1.450 litrov. Za večjo lagodnost na dolgih potovanjih bo poskrbel napredni vozni pomočnik Driving Assistant Plus, ki uvaja delno avtomatizirano vožnjo druge stopnje. Do hitrosti 60 km/h lahko voznik popolnoma spusti volan in ob konstantni prisotnosti vožnjo v celoti prepusti sistemom.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button