AvtomobilizemNovice

Novi Mini Countryman se mudi v škotskem višavju

Mini je zmogljivost novega Countrymana preizkusil na domačih tleh.

Lochearnhead, ki leži v osupljivem škotskem višavju, se ponaša z zelenimi travniki, nenehno spreminjajočimi se vremenskimi vzorci, nihajočimi med bleščečim soncem in burnim deževjem, ter čudovitimi panoramskimi razgledi. Regijo zaznamujejo visoke gore piramidastih oblik razprostrtih nad pokrajino, globoke doline ločujejo reke in kristalno jezera. Občudovanja vreden teren je idealno okolje za preizkušanje tretje generacije Minija Countryman.

Potovanje se začne v očarljivem zgodovinskem mestu Stirling, kjer razgled seže do višavja narodenga parka Loch Lomond in se nato nadaljuje po slovitih cestah do vasice Mid Lix ter do goratega terena ob obali jezera Loch Tay. Mini Countryman je lahko na tem delu poti izkazal svoje dinamične sposobnosti skozi zavite in razgibane lokalne ceste.

Med gorsko verigo Glencoe valovite ceste spodbujajo nenasitno željo po raziskovanju in razkrivajo očarljivo pokrajino rek, veličastnega mostu Orchy in osupljivega jezera Lochan. Potovanje poteka po zahtevnem toku reke Etive, ki je nastopala tudi v kultnem James Bondovem filmu Skyfall. Na tem delu poti so dodobra preizkusili zmogljivost štirikolesnega pogona ALL4, s katerim bo novi Countryman z lahkoto presegel lastnosti svojega predhodnika.

Poti na tej točki seveda še ni bilo konec, a prihajajoči Mini Countryman se je odlično znašel v slikoviti pokrajini škotskega višavja, kjer je lahko izkazal vse svoje sposobnosti. Nova generacija Countrymana bo ostala na voljo s klasičnimi bencinskimi motorji, vendar bo vzporedno ponujena tudi prva povsem električna različica z dodatkom črke E, z enim ali dvema elektromotorjema in veliko baterijo. Mini bo novega Countrymana avtomobilskem svetu predstavil letos novembra.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button