AvtomobilizemNovice

Novi Mini Cooper še z bencinskimi motorji

Ljubiteljem klasičnega pogona bosta na voljo Mini Cooper C in Cooper S.

Mini je lansko jesen popestril s predstavitvijo nove generacije kultnega mestnega malčka s povsem električnim pogonom, sedaj je luč ugledala najverjetneje zadnja različica z motorji z notranjim izgorevanjem. Nova generacija trivratnega Minija bo na voljo z dvema bencinskima motorjema z oznako Cooper C in Cooper S.

Vstopno različico Cooper C bo poganjal 1,5-litrski trivaljnik s 115 kW (156 KM) in 230 Nm navora, kar zadošča za doseg stotice v 7,7 sekundah. Stopničko višje predstavlja Cooper S z 2-litrsko štirivaljno enoto, ki ustvari 150 kW (204 KM) in 300 Nm navora, kar pospešek do stotice skrajša na 6,6 sekund. Pri obeh so skrbno prilagodili podvozje z odličnim vzmetenjem, natančnim krmiljenjem in zmogljivimi zavorami, kar skrbi za značilno igrivo vozno dinamiko.

Na zunaj ima Mini Cooper značilno obliko s kratkimi previsi, dolgo medosno razdaljo in minimalistično estetiko. Osmerokotna maska in žarometi v LED tehniki dajejo vozilu sodoben in prepoznaven videz, kompaktna silhueta pa ohranja ikonična razmerja znamke. Varnostni elementi vključujejo radarske senzorje in ultrazvočne senzorje, ki omogočajo delovanje različnih sistemov za pomoč vozniku, kot sta funkcija varnega izstopa in obsežni paket Driving Assistant Plus. Notranjost novega Cooperja nadaljuje minimalistično noto v kombinaciji z inovativno zasnovo z okroglim osrednjim OLED zaslonom na dotik, preklopno ploščico in dvobarvno tekstilno armaturo, ki ustvarjajo prostoren in eleganten kokpit. Panoramska streha poskrbi za svetlo okolje, brezžična polnilnca pa omogoča priročno shranjevanje in polnjenje pametnega telefona.

Digitalne inovacije vključujejo Experience Modes, ki na armaturno ploščo projicirajo osvetljene grafike za prilagajanje vozne izkušnje. Inteligentni osebni asistent voznikom omogoča upravljanje različnih funkcij z glasovnimi ukazi, medtem ko funkcija Digital Key Plus pametni telefon spremeni v avtomobilski ključ, za priročno in varno uporabo vozila. Novi bencinski Mini Cooper bo na voljo s štirimi paketi opreme – Essential, Classic, Favoured in JCW. Vsak palet ponuja širok nabor možnosti prilagajanja karoserijskij barv, oblazinjenja, kontrastnih barv strehe in obliko platišč, ki merijo do 16 do 18 palcev.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button