AvtomobilizemNovice

Novi Mansory F9XX: Ko najhitrejši serijski Ferrari ni dovolj

Nemški predelovalec predstavlja najnovejšo karbonsko umetnino F9XX s preko 1.000 KM.

Sloviti nemški predelovalec Mansory, znan po občasno bolečih kreacijah, se je lotil trenutno najbolj zmogljivega serijskega vranca iz Maranella. Močno predelan SF90 se imensko in oblikovno precej spogleduje z izdelki Ferrarijevega programa XX. Bodo zahtevni Italijani spregledali takšno oskrunitev?

Kakorkoli, Mansory F9XX je impresivna raketa na štirih kolesih, ki zmogljivost že navitega SF90 dviga na povsem novo raven, tako pod površjem kot na zunaj. Kot pričakovano so ga navdahnili z dodatno energijo, saj skupna moč hibridnega pogona po predelavi znaša 1.100 KM in 980 Nm navora. Trojico elektromotorjev so pustili nedotaknjeno, navili so le delovanje sredinsko nameščenega 4-litrskega twin-turbo V8 bencinskega motorja.

F9XX lahko po meritvah stotico doseže v vsega 2,4 sekundah in pospešuje vse do najvišje hitrosti 355 km/h. Visoko zmogljivost bo spremljala prijetna zvočna kulisa iz novega izpušnega sistema, s štirimi zaključki na sredini odbitega zadnjega odbijača. Le-ta je skupaj z mogočnim difuzorjem praktično v celoti izdelan iz ogljikovih vlaken, kot je večina karoserije.

Gre za kovana karbonska vlakna z marmornatim vzorcem, ki po Mansoryjevem mnenju popestrijo videz superšportnika in poudarjajo brezkompromisno zmogljivost. Med novostmi je seveda še veliko aerodinamičnih elementov, kot so različna krilca za več potiska k tlom in zračne reže za boljše hlajenje sistemov. Mojstrovalci pri Mansoryju vsekakor niso spregledali notranjosti, ki je lahko po željah kupcev odeta v različne barvite kombinacije materialov. Paket predelave F9XX je na voljo tako za kupejevskega SF90, kot brezstrešnega Spiderja, le da ta izgubi strešno zračno odprtino.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button