AvtomobilizemNovice

Novi M3 Touring nudi premalo? AC Schnitzer ima odgovor

Znameniti predelovalec Bavarcev je nabrusil zmogljivost novega M3 Touring.

BMW je pred kratkim začel z dobavo prvih primerkov težko pričakovanega prvega pravega M3 v karavanski Touring obliki, sedaj je svoj pečat pustil tudi znani predelovalec AC Schnitzer. Že tako zmogljivo bavarsko zver so prelevili v karavana, ki se bo tako kot na cesti, povsem doma počutil tudi na dirkaški stezi, hkrati bo pritegnil veliko zavidljivih pogledov.

Skoraj poglavitna točka vsakega izdelka AC Schnitzerja je povečana zmogljivost pogonskega sklopa in pri M3 Touring ni nič drugače. Moč 3-litrskega twin-turbo šestvaljnika so s standardnih 510 KM in 650 Nm navora občutno dvignili na 590 KM ter 750 Nm navora. Tv tem primeru gre za osnovnejši Stage 1 paket predelave, polnovredni Stage 2 paket prinaša 610 KM in 750 Nm navora. Enak paket obsega še izpušni sistem iz nerjavečega jekla s štirimi zaključki na zadku, ki bo poskrbel za mogočno zvočno spremljavo zajetnejše konjenice.

Kupci AC Schnitzerjeve predelave M3 Touringa bodo lahko obkljukali svež sestav vzmetenja, z novimi vzmetmi, ki sprednji del znižajo za največ 20 mm, medtem ko zadaj ostajajo serijske M. Na vseh štirih koncih so nameščeni novi RS nastavljivi blažilniki, ki sicer simulirajo standardno nastavitev delovanje, vendar z boljšo odzivnostjo in prijetnejšim blaženjem ob vsakodnevni vožnji.

Med ostalimi dodatki najdemo še nove komplete lahkih platišč in aerodinamične karoserijske elemente (krilca na sprednjem odbijaču, stranska pragova), ki lahko skupno ustvarijo do 40 kilogramov dodatnega potiska k tlom, za 20 kilogramov pa poskrbi strešni spojler. Popestrimo lahko tudi videz notranjosti z aluminijastima obvolanskima ročicama in stopalkami ter presežki alkantare ali usnja.

Žiga Kolman
foto: AC Schnitzer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button