AvtomobilizemNovice

Novi KGM Torres je prispel v Evropo!

Ssangyongov prodajni hit tokrat pod novim lastnikom in v novi podobi.

O preimenovanju korejske znamke Ssangyong v KGM smo že pisali pred dnevi na povezavi TUKAJ, tokrat pa smo v nabiralnik prejeli vest o prihodu novega SUV-ja Torres. Ta sicer ni ravno v letih, saj so ga lansirali pred dvema letoma, vseeno pa so ga pri KGM Torres prevetrili in pripravili za nove pustolovščine, tudi na Starem kontinentu.

Novi Torres bo na voljo v dveh sklopih opreme – K30 in K40. Prav obe bosta opremljeni z dvokolesnim pogonom (2WD), medtem ko štirikolesni K40 prihaja v poletnih mesecih. Za ljubitelje neslišnih pogonov še dodajmo, da bo električni Torres EVX na voljo z letošnjim aprilom. Torres bo tako prvi KGM-ov model oblikovan pod sloganom »Powered by Toughness«, ki poudarja robustnost in žilavost korejskih vozil.

Pod motornim pokrovom se v vseh izvedenkah ne-električnega Torresa nahaja 1,5-litrski štirivaljni GDI-Turbo bencinski agregat, ki razvije 163 KM in 280 Nm navora, in je s pogonskimi kolesi povezan preko Aisin 6-stopenjskega samodejnega menjalnika tretje generacije. Korejci obljubljajo gladko in učinkovito delovanje pogona, ki zmore za seboj vleči 1,5 tone težko prikolico. V kolikor se boste odločili za prevoz tovora v prtljažniku, boste lahko ob pospravljeni drugi sedežni vrsti vanj zložili do 1.662 litrov prtljage.

Ambient je lično in praktično zasnovan, v njem pa dirigentsko palico vihtita dva 12,3-palčna digitalna ekrana. KGM Torres nudi precej sodobne tehnologije, kot je recimo dvoconska klimatska naprava, brezžično polnjenje vozila in povezljivost preko Apple CarPlayja oziroma Google Android Auta ter kopico elektronskih pomočnikov. Več informacij najdete tudi na slovenski spletni strani, ki sicer deluje še pod Ssangyong imenom.

Blaž Likovič
foto: KGM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button