AvtomobilizemNovice

Nasvidenje Ssangyong in dobrodošel KG Mobility!

Novo ime in trije novi električni modeli.

Korejska terenska znamka Ssangyong uradno ne obstaja več, vsaj od silvestrovanja ne. V zadnjih treh desetletjih in pol je podjetje menjalo svoje lastnike (skoraj) tolikokrat kot Hugh Hefner v svojih »prime« časih zajčice, tokrat pa je zgodba dobila epilog. Podjetje je prevzel poslovni konzorcij na čelu s korejsko skupino KG Group, ki je zaukazala preimenovanje Ssangyonga v KG Mobility oziroma krajše KGM.

KGM se bo v letošnjem letu znova postavil na noge, pri tem pa se bo znatno opiral na prihajajoče električne modele – povsem novi SUV Torres EVX, kateremu v drugi polovici 2024 sledijo še dvojec športnih terencev (KR10 in F100) ter pickup O100. Žal so oznake ostale pri tovarniških poimenovanjih projektov.

Transformirana znamka se predstavlja z že znanim sloganom »Powered by Toughness«, pri čemer želijo kupce prepričati s premijskimi in inovativnimi rešitvami v nekoliko prevetreni a še vedno terensko robati podobi. Vse skupaj menda v okviru dostopnih cen. Slovenska spletna stran zaenkrat ostaja pod imenom Ssangyong in nudi že znane modele Korando, Torres, Rexton in Musso Grand.

Sedem desetletij dolga zgodba o korejskih terencih tako še živi in glede na obete novih lastnikov jo očitno čaka pravcata mini električna renesansa.

Blaž Likovič
foto: KGM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button