AvtomobilizemNovice

Novi Fiat 600 tudi s hibridnim pogonom

Hibridni 600 bo elektrifikacijo popeljal na električno skeptične trge.

Fiat je s predstavitvijo novega hibridnega Fiata 600 po nedavni premieri električne različice 600e, naredil pomemben korak v smeri elektrifikacije. Fiat 600 Hybrid, ki bo uradno prodajno pot začel prihodnje leto, poudarja Fiatovo zavezanost k ponudbi električnih in elektrificiranih možnosti pogona, kar ustreza različnim globalnim potrebam.

Fiat 600 Hybrid predstavlja rešitev, ki ustreza naraščajočemu povpraševanju po okolju prijaznih vozilih. Ponaša se s hibridnim paketom P2 s 100 KM in ocenjenimi emisijami ogljikovega dioksida do 114 gramov. Hibridni 600 bo na voljo kot bogato založena izvedenka La Prima in dostopnejši Fiat 600 Hybrid brez dodatkov. Inovativni blago-hibridni sklop sestavljata 1,2-litrski trivaljni bencinski motor in 48-voltna litij-ionska baterija, v povezavi s šeststopenjskim elektrificiranim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko ter elektromotorjem z močjo 21 kW.

Pomembno nalogo opravlja zaganjalnik jermena, ki zagotavlja nemoten prehod med motorjem z notranjim zgorevanjem in elektromotorjem. Hibridna plat optimizira porabo goriva in potencialno zmanjša emisije CO2 za 15 odstotkov v primerjavi s klasičnimi motorji. Kar zadeva zmogljivost, Fiat 600 Hybrid do stotice pospeši v 11 sekundah, saj elektromotor zagotavlja takojšnje podajanje navora in zmanjšuje pojemke turbopolnilnika. Vozilo deluje v različnih načinih, vključno s povsem električnim, za neslišen in učinkovit zagon, brezemisijko mestno vožnjo pri nizkih hitrostih in rekuperacijo energije med zaviranjem.

Komapktni 600 Hybrid ponuja dovolj prostora za pet oseb in 15 litrov notranjih odlagalnih površin. Kabina se pohvali z okolju prijaznimi elementi, kot so sedeži iz recikliranih tkanin in armaturna plošča iz reciklirane plastike. Več podrobnosti o novem Fiatu 600 si lahko preberete TUKAJ, ko smo zapisali podrobnosti o električnem bratu.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button