AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi električni Mini Cooper z opremo Classic

Mali mestni go-kart navduši tudi v vstopni obliki.

Novi električni Mini Cooper E v vstopni obliki Classic ponuja kombinacijo sodobne ekološke vožnje in značilne vozne dinamike. Na voljo je v štirih izvedbah, pri čemer klasična izstopa z izrazitimi barvami karoserije in kontrastno streho. V notranjosti je kokpit opremljen z dvobarvnim črnim in modrim pletenim materialom, ki je v kontrastu s sedeži iz umetnega usnja.

Nova električno gnana generacija malega Minija Cooper zagotavlja agilnost in vznemirljive pospeške brez kompromisov. Športni volan izboljša vozniško izkušnjo, povečana širina koloteka in daljša medosna razdalja pa optimizirata dinamiko za zahtevne vozne razmere. Cooperja E je standardno opremljen z baterijo s kapaciteto 40,7 kWh, ki ima zalogi dovolj energije za 305 kilometrov dosega in jo je mogoče z največjo močjo 75 kW hitro napolniti od 10 do 80 odstotkov v samo 28 minutah. Elektromotor v nosu zagotavlja 135 kW (184 KM) in 290 Nm navora, kar nudi pospešek do stotice v 7,3 sekunde.

Značilna zunanjost Minija Cooper E se ponaša s prepoznavnimi proporci in kompaktnimi merami, kar omogoča lažje manevriranje. Žarometi v LED tehnologiji z edinstvenim svetlobnim podpisom in aerodinamično optimiziranimi platišči dimenzij od 16 do 18 palcev poudarjajo mestno usmerjeni videz. Varnost in udobje povečujejo funkcije, kot sta aktivni tempomat s prilagodljivo razdaljo do vozila spredaj ter parkirni asistent, ki avtomatizira postopke parkiranja. Mini Cooper E združuje okolju prijazno vožnjo z značilnim slogom in užitkom v vožnji, zaradi česar je privlačen vstop na trg električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button