AvtomobilizemNovice

Novi Citroën C3 še v dostopni bencinski izdaji

Ponudbo klasičnega bencinskega motorja bo okrepil blagi hibrid Hybrid 100.

Citroën je po prihodu električne različice novega C3 (o kateri smo več zapsiali TUKAJ) razkril še model z motorji z notranjim izgorevanjem. Bencinsko ganani C3 je nadvse uspešen avtomobil na evropskem trgu, saj so od leta 2016 uspeli prodati že več kot  1,5 milijona vozil. Povsem novi C3 nadaljuje zgodbo o uspehu, saj ponuja inovativne novosti, hkrati pa ohranja edinstveno obliko, udobje in privlačno cenovno umestitev.

Povsem novi C3 uvaja različico Hybrid 100, ki omogoča dostopnost elektrifikacije in do 50 odstotkov mestnih voženj v električnem načinu brez polnjenja. C3, opremljen z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi blazinami, sedeži Citroën Advanced Comfort in prenovljeno armaturno ploščo C Zen Lounge, daje prednost preprostosti in dobremu počutju. Povečana oddaljenost od tal in višina povečujeta dostopnost in prostornost v vozilu, medtem ko funkcije, kot sta 3D-povezana navigacija in brezžično polnjenje, izboljšujejo vozno izkušnjo.

C3 ponuja igrivo oblikovanje, udobje in sodobno tehnologijo po privlačni ceni od 14.990 evrov v kombinaciji z bencinskim motorjem s 75 kW (100 KM) in ročnim menjalnikom. Dobava je predvidena poleti 2024, različica Hybrid 100 pa bo na voljo pozneje v tem letu. C3 prvič prejema 48-voltni blago-hibridno tehnologijo, ki združuje bencinski motor in šeststopenjski samodejni menjalnik z vgrajenim elektromotorjem z 28 KM, za večjo učinkovitost, odzivnost ter manjše emisije. Z dvema pogonoma, ki delujeta skupaj ali ločeno, Hybrid 100 ponuja užitek v vožnji in vsestranskost, hkrati pa porabo in emisije zmanjša za skoraj 10 odstotkov. Vstopnico predstavlja 1,2-litrski turbobencinski motor s 100 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

C3 daje prednost udobju z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi blazinami in sedeži Advanced Comfort, ki zagotavljajo nemoteno vožnjo in izolirajo potnike od zunanjih dejavnikov. C-Zen Lounge Concept povečuje lagodje v kabini z minimalistično zasnovo armaturne plošče, projicirnim zaslonom in kompaktnim multifunkcijskim volanom. Kljub temu da je novi C3 nekoliko zrasel v dolžino, ostaja enakovredno okreten, hkrati navdušuje s povečano oddaljenostjo od tal in višino za lažji dostop. Notranjost ponuja več prostora, tako za noge, glavo in komolce potnikov, skupaj s premišljenimi rešitvami za shranjevanje in velikim prtljažnikom s prostornino 310 litrov.

Kar zadeva povezljivost in tehnologijo, C3 ponuja dve ravni infozabavnega sistema: Smartphone Station in 3D navigacijo z 10,25-palčnim zaslonom na dotik. Naročnine na storitve Connected Services omogočajo dostop do storitev e-Call, Citroën Assistance, storitev vzdrževanja na daljavo in prometnih informacij v realnem času. Povsem novi C3 ima tudi vrsto tehnologij za pomoč pri vožnji, vključno z aktivnim varnostnim zaviranjem, aktivnim opozarjanjem na zapustitev voznega pasu, prepoznavanjem prometnih znakov, električno parkirno zavoro, asistenco za speljevanje v klanec in samodejnim preklopom dolgih luči.

Stopnji opreme You in Max, ponujata visoko raven standardne opreme, z opcijami, kot so LED in inteligentni žarometi, električna ogledala, samodejna osvetlitev, pomoč pri parkiranju zadaj, 17-palčna platišča, zatemnjena zadnja stekla, samodejna klimatska naprava, brezžično polnjenje ter kamera za vzvratno vožnjo.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button