AvtomobilizemNovice

Novi BMW serije 2 kupe je skoraj pripravljen

Naslednja generacija »dvojkice« ohranja šestvaljno linijo in prejema štirikolesni pogon.

Tako kot se menjajo letni časi, dvigujejo in propadajo imperiji, tudi avtomobili s časom prejmejo naslednjo generacijo. Čeprav ne gre za tako poetično dejanje, gre brez dvoma za pomembno spremembo, in kot kaže je prišel tudi čas za zamenjavo starajočega BMW serije 2. Bavarci že vneto dražijo z novim modelom, ki naj bi prispel že letos.

V primeru serije 2 ne gre za zamenjavo starega z novim, saj ohranjajo tradicijo. To pomeni idealno 50:50 razporeditev mase, šestvaljni linijski motor pod pokrovom in obvezno udeležbo na krivinah zelenega pekla – Nordschleife. BMW se drži tudi posebne avtomobilske tradicije organiziranja lastnega fotošutinga zakamufliranega vozila, da bomo natanko vedeli kako naj bi izgledal končen produkt. Veliko sloni na ramenih nove serije 2, kajti trenuten model (delo M oddelka) bi znal bit najboljši sodoben izdelek Bavarske znamke. S tem razlogom BMW poudarja, da razvijajo avtomobil za ambiciozno podajanje v zavoje in enostavno ter natančno driftanje.

Paradno serijo 2 z oznako M240 bo poganjal turbinsko podprt 3-litrski linijski šestvaljnik s 374 KM, v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Vsekakor odličen recept za dinamičnega športnika, ki nam bo zarisal nasmeh na obrazu. Nova dvojka je v primerjavi s staro zrasla za 50 mm, je bolj toga, a obenem ima prijetnejše vzmetenje. Pričakujemo lahko tudi sveže oblikovanje v slogu ostalih modernih BMW-jev, upajmo le na ohranitev klasične velikosti sprednjih ledvičk.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button