AvtomobilizemNovice

Novi BMW M4 GT3 EVO je pripravljen na osvajanje dirkališč

Kratica EVO prinaša pomembne napredke na vseh področjih.

BMW M Motorsport je na posebnem dogodku v razstavnem salonu M na odgrnil pregrinjala z nove različice EVO, svojega vodilnega vodilnega dirkalnika BMW M4 GT3. BMW M4 GT3 EVO, ki bo nastopil v sezoni 2025, odraža obsežne povratne informacije ekip in voznikov ter dviguje zmogljivost in zanesljivost.

Zunanjo podobo M4 GT3 EVO so okrepili s pomembnimi spremembami, katerih namen je izboljšati aerodinamično učinkovitost. GT dirkalnik zdaj namesto tradicionalne barve uporablja lažji katodni premaz in ima manjša aerodinamična ogledala, večje odprtine za zrak na prednjih kolesnih lokih ter prilagojeno zadnje krilo. Za zmanjšanje obrabe pnevmatik in zavor ter bolj konstantno obrabo na dolgih preizkušnjah so bile uvedene nove protizdrsne palice na sprednji in zadnji osi, večji zadnji zavorni koluti in natančno nastavljiv diferencial. Poleg tega so bili dodani novi žarometi za izboljšano vidljivost.

Oblikovalska tema Inception združuje digitalnost in dimenzionalnost v zanimiv mozaik, ki v tridimenzionalni obliki prikazuje ikonične barve M. Asimetrična postavitev je prinesla neodsevni mat črni del pred voznikom, ki zmanjšuje bleščanje in izboljšuje osredotočenost. Izpustili so folijo na temnih predelih, da razkrije konstrukcijo iz ogljikovih vlaken.

BMW M4 GT3 EVO poganja 3-litrski vrstni šestvaljnim motorjem P58 M TwinPower Turbo, ki razvije do 590 KM. Opremljen je s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom X-Trac in zavornim sistemom z 390-milimetrskimi diski in 6-batnimi čeljusti spredaj ter 380-milimetrskimi diski in 4-batnimi čeljusti zadaj. Dirkalnik vkljično z zadnjim krilcem v dolžink meri 5.020 mm, 2.040 mm v širino in 1.310 mm v višino ter sedi na 18-palčnih platiščih obutih v dirkaške pnevmatike.

M4 GT3 se pohvali z zavidljivo dirkaško zgodovino, s pomembnimi dosežki in naslovi prvaka v DTM-u leta 2022, zmago na dirki 24h Spa-Francorchamps leta 2023 ter več lovorikami v seriji IMSA. Z nadgrajeno izvedenko EVO želijo okrepiti možnosti za uspehe.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button