AvtomobilizemNovice

Nova Škoda Kodiaq v preizkusno proizvodnjo

Bliža se premiera nove generacije Kodiaqa, tokrat tudi kot priključni hibrid.

Škoda bo v letošnjem letu predstavila nekaj novih modelov, a med najbolj pričakovanimi je zagotovo druga generacija Kodiaqa, ki že vstopa v zadnje faze razvoja. Tako kot aktualni model, bodo novega izdelovali v Kvasinih, kjer so že pričeli s celovito prilagoditvijo proizvodne linije in izdelavo prvih preizkusnih vozil, pred zagonom s polno paro prihodnje leto.

V enaki tovarni Kvasiny na češkem poleg velikega Kodiaqa nastajajo še modeli Karoq, Superb in priključno-hibridni Superb iV, slednja se bosta z novo generacijo preselila v Bratislavo ter omogočila sprostitev zmogljivosti za približno dodatnih 150 tisoč enot priljubljenih SUV-jev. Preoblikovanje proizvodne linije bo češkega proizvajalca stalo nekje 12 milijonov evrov, saj morajo obrat pripraviti tudi na izdelavo priključno-hibridnega Kodiaq iV. V polnem zamahu naj bi posodobljena tovarna zmogla izdelati do 410 novih Kodiaqov na dan.

Druga generacija največjega Škodinega SUV-ja bo uradno premiero doživela letos jeseni, na prodajno pot bo stopila leta 2024. Pod pokrovom novega Kodiaqa lahko pričakujemo učinkovite bencinske in dizelske motorje z blago-hibridno podporo ter prvič priključno-hibridni sklop. Na precej višjo raven bodo dvignili tudi področja varnosti, tehnologije in vsestranske uporabnosti, ki je nekakšna ustaljena značilnost Škodinih izdelkov. Z drugo generacijo želijo nadaljevati velike uspehe prvega Kodiaqa, ki je po premieri leta 2016 prepričal že več kot 800 tisoč kupcev.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button