AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nova Škoda Epiq: vstopnica v svet električnih avtomobilov za 25 tisočakov

Prihaja najdostopnejši električar češkega proizvajalca.

Škoda je svetu predstavila pomembnega akterja med prihajajočimi električnimi modeli, ki bo pomembna vstopnica z najnižjo ceno v družino, kljub ohranjanju vseh bistev sodobnega električarja. Mali električni mestni križanec Epiq bo na trg prispel v prihodnjem letu, cena pa naj bi znašala prijetnih 25 tisočakov.

Mali križanec s kompaktnimi dimenzijami in dolžino 4,1 metra ponuja dovolj prostora za pet potnikov ter do 490 litrov prtljažnega prostora kar bo kot nalašč za kupce, ki se šele spogledujejo z električno mobilnostjo. Epiq, ki je nastal pod okvirjem novega oblikovalskega jezika Modern Solid tako zunaj kot znotraj, obljublja več kot 400 kilometrov dosega med polnjenji in brezhibno digitalno izkušnjo z inovativnimi tehnologijami in asistenčnimi funkcijami.

Oblikovalski jezik Modern Solid modela Epiq združuje robustnost, funkcionalnost in pristnost. Med pomembne značilnosti štejemo izklesano sprednjo masko okrašeno z novim besednim logotipom Škoda, Tech-Deck Face, znotraj katerega so nameščene sodobne električne naprave, dnevna LED svetila v obliki črke T in matrično tehnologijo žarometov. Notranjost odraža minimalističen pristop s trajnimi, praktičnimi in trajnostnimi materiali, z odprtimi odlagalnimi prostori, Simply Clever rešitvami in dvokrakim volanom z živo oranžnimi poudarki za intuitivno upravljanje.

Škoda Epiq podpira dvosmerno polnjenje, kar mu omogoča delovanje kot mobilni hranilnik energije, ki lahko z odvečno električno energijo oskrbuje domove in druge naprave. Njegova proizvodnja pomeni pomemben mejnik v Škodini zgodovini, prepoznavno ime pa izhaja iz starogrške besede “epos”, ki simbolizira pozitivnost in veličino. Epiq, ki je umeščen v Škodino linijo BEV SUV, je zasnovan tako, da izpolnjuje potrebe družinskih in življenjsko usmerjenih kupcev.

Epiq, ki bo nastajal v tovarni v Pamploni v Španiji, je del skupnega razvojnega in proizvodnega projekta, v katerem sodelujejo Škoda, Cupra in Volkswagen. Kot del zavezanosti družbe Škoda električni mobilnosti bodo v prihodnjih letih izvedene pomembne naložbe v preoblikovanje ponudbe. Še pred začetko prodaje Epiqa bo prispel kompaktni električni SUV Elroq s čimer bodo zapolnili vrzel razred višje.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button