AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nova Škoda Enyaq iV RS: visoka zmogljivost s trajnostno noto

Kupejevskem Enyaqu iV RS se pridružuje še strupena različica praktičnega Enyaq SUV.

Škoda širi ponudbo športnih modelov s prihodom druge RS izvedenke električnega Enyaq iV, tokrat v obliki praktičnega klasičnega SUV-ja. Novi nabrušeni Enyaq iV RS SUV sledi smernicam elegantnejšega kupeja, z dodatno energičnostjo in športno preobleko.

Pod površjem družinsko umerjenega Enyaq iV RS SUV se nahaja enaka baterija s kapaciteto 82 kWh, ki energijo dovaja paru elektromotorjev (štirikolesni pogon), le da je sistemska moč zrasla na 220 kW (299 KM) in 460 Nm navora, kar zadošča za poskok do stotice v 6,5 sekundah in elektronsko omejene najvišje hitrosti 180 km/h. Kljub dodatni zmogljivosti ostaja domet odmerjen pri prijetnih 500 kilometrih, hitro polnjenje z največjo mojo 135 kW pa bo v 36 minutah baterijo napolnilo do 80 odstotkov.

Klasična SUV oblika v primerjavi s kupejem prinaša dodatnih 15 litrov prtljažnega prostora, skupno jih je tako 585 litrov in predvsem pomembno višino za prevoz večjega tovora. Sicer se z izjemo zadnjega dela Enyaq RS Coupe in SUV bistveno ne razlikujeta, namreč tudi novinec je bil deležen tipičnih športnih popravkov, kot je očrnela sprednja maska z osvetlitvijo 131 LED elementov, črnimi zunanjimi ogledali, zadnjim difuzorjem ter črnima zarezama sprednjega odbijača v obliki črke E.

Namesto redečih, je ekološko osveščeni Enyaq iV RS opremljen z zelenimi vRS logotipi, obvezno Mamba zeleno karoserijsko barvo, medtem ko je podvozje v primerjavi s standardnim modelom za 15 mm nižje spredaj in 10 mm zadaj, serijsko sedi na 20-palčnih platiščih, ki z doplačilom zrastejo na 21-palcev. Športno obogatena notranjost se pohvali s športnimi sedeži odetimi v blago iz mikrovlaken ali perforirano usnje s kontrastnimi šivi, trikrakim športnim volanom, okrasnimi elementi z videzom ogljikovih vlaken in nenazadnje dvema zaslonoma. Prodaja Enyaqa iV RS bo stekla prihodnjo pomlad, ko bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button