AvtomobilizemNovice

Nova podoba francoskega leva

Peugeot načrtuje premijsko prihodnost v Stellantisovem portfelju, pot utira nov logotip.

Peugeot prihaja v obdobje celovite prenove, iz katere bo izstopil kot proizvajalec v višjem tržnem segmentu in to takoj po nestrpno pričakovanem razkritju nove generacije modela 308. Ključen element preobrazbe bo uvedba svežega logotipa, ponovno v dvodimenzionalni podobi. Gre za moderno reinkarnacijo črno-bele značke iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, katero je nosil že retro-futurističen koncept E-Legend. Aktualna preobrazba logotipa je že enajsta in ena večjih v zgodovini, nazadnje so ga predstavili leta 2010.

Novi logotip se za razliko od starega osredotoča le na profil levje glave, ki deluje postavno, morda celo zastrašujoče. Predstavlja brezčasno podobo podjetja, obenem so ga označili za sinonim prestiža, porekla in zaupanja. Skupaj z logotipom prihaja oglaševalska akcija Lions of Our Time, s katerim potrošnike nagovarjajo na prevzem nadzora nad časom, našo najbolj dragoceno dobrino.

Kot že rečeno, bo novo značko prvi ponosno nosil kombilimuzinski 308, ostali modeli v ponudbi sledijo najkasneje do leta 2023. Vzporedno z novim logotipom bodo preobrazili podobo podjetja, s svežim izgledom spletnih strani, raznih brošur in seveda prodajnih salonov. Njihovi načrti vizualne preobrazbe sovpadajo s planom elektrifikacije celotne palete do leta 2025.

Žiga Kolman
foto: Peugeot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button