AvtomobilizemNovice

Nova generacija Subaruja Forester

Severna amerika se bo kmalu razveselila novega Foresterja.

Ameriška divizija znamke Subaru je na nedavni avtomobilski salon v Los Angelesu pripeljala novo generacijo uspešnega Foresterja, ki na novo definira kultnega SUV-ja iz dežele vzhajajočega sonca. Šesta generacije obljublja veliko novih naprednih funkcij, moderen oblikovalski pristop, izboljšano udobje v vožnji in odličen pogonski sklop. Vse našteto bo kupcem na voljo spomladi prihodnje leto.

Zunanjost novega Foresterja izkazuje elegantno in sodobno obliko, hkrati pa ohranja robustne značilnosti svojih predhodnikov. Ključne značilnosti vključujejo drzno mrežo hladilnika, kompaktne žaromete z LED tehnologiji in integriran učinek ščita. Aerodinamične lastnosti SUV-ja so izboljšali z raznimi rešitvami, kot je reža za odvajanje zraka na odprtini prednjega kolesa. Notranjost se ponaša z multimedijskim sistemom z vidnim sredinskim zaslonom, poudarjenimi elementi armaturne plošče in teksturiranimi okrasnimi površinami, zasnovanimi z mislijo na vzdržljivost. V kabini sta ključnega pomena tudi prostornost in preglednost, temen strop lepše skrije odrgnine, zadaj pa je zatemnjeno steklo nudi več zasebnosti.

Subaru je v zadnjih letih veliko pozornosti namenil izboljšanju varnosti, čemur sledi tudi nova generacija Foresterja. Nova globalna platforma zagotavlja večjo togost, kar odlično posredno sodeluje z naprednimi varnostnimi tehnologijami znotraj sistema EyeSight, ki med drugim premore pripomočke, kot so pomoč pri ustavljanju v sili, opozorilnik za zadnje sedeže in samodejno krmiljenje v sili. Zmogljivost in vsestransko uporabnost poudarjajo 22 cm oddaljenost od tal, prenovljen sistem izvrstnega štirikolesnega pogona Subaru Symmetrical All-Wheel Drive in prostorna notranjost z zložljivim zadnjim sedežem, deljenim v razmerju 60:40. Pod pokrovom novega Foresterja tiči 2,5-litrski štirivaljni bencinski bokser, ki ustvari 180 KM, v povezavi z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom CVT Lineartronic in podporo aktivnega vektoringa navora ter možnostjo prilagajanja podajanja zmogljivosti.

Udobje so okrepili s posodobljenim sistemom klimatske naprave, s senzorjem odpiranja električno pomičnih prtljažnih vrat, brezžičnim polnilnikom mobilnih naprav in prezračevanimi sprednjimi sedeži pri opremi Touring. Povsem novi Forester ponuja Subarujev multimedijski sistemom Starlink Plus z razpoložljivim 11,6-palčnim zaslonom na dotik in brezžično povezavo s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Pri Subaruju pričakujejo nadaljevanje uspehov prejšnjih modelov z zgledno varnostno učinkovitostjo. Podrobnosti o cenah nove generacije Foresterja bodo objavljene bližje datumu začetka prodaje v 2024. Model Forester je že skoraj 30 let eno od najbolje prodajanih vozil znamke Subaru, saj je bilo samo v ZDA prodanih več kot 2,6 milijona enot.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button