AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissanov veliki enoprostorec prihodnosti

Definicija prostornosti in japonskega gostoljubja na kolesih.

Nissanovem urbanem konceptu se je pridružil koncept družinskega enoprostorca prihodnosti, ki bo premiero doživel na japonskem sejmu mobilnosti.  Namen koncepta Hyper Tourer je okrepiti medčloveške stike med potovanji in združiti napredno tehnologijo s konceptom omotenashi ali japonske gostoljubnosti.

Nissan Hyper Tourer ima funkcijo V2X (Vehicle-to-Everything) in baterijo z veliko zmogljivostjo, ki omogoča energetsko oskrbo domov, trgovin ali pisarn. Zunanja oblika enoprostorca prihodnosti povezuje tradicionalno japonsko lepoto z gladkimi karoserijskimi deli, ostrimi značajskimi linijami in belim pasom, ki služi kot žaromet ter svetlobni podpis. Diagonalno potovanje bočnih linij izboljša aerodinamične lastnosti, platišča z vzorcem kumiko pa prinašajo premijski pridih.

Z radodarnimi zunanjimi merami in inovativnim pakiranjem so dosegli prostorno notranjost, k čemur je pripomogla tudi nizka namestitev baterija, ki med drugim zagotavlja nizko težišče. Sistem za nadzor vseh koles e-4ORCE zagotavlja nemoteno pospeševanje in zaviranje. Potniška kabina je opremljena s tradicionalnimi japonskimi vzorci, z zgornjo konzolo in osvetlitvijo, kar ustvarja razkošen ter sproščujoč ambient.

Nissan Hyper Tourer ponuja popolnoma avtonomno vožnjo in prednje sedeže, ki jih je mogoče obračati za 360 stopinj. Potniki na zadnjih sedežih lahko s pomočjo prenosnega zaslona komunicirajo z osrednjim zaslonom, kar spodbuja občutek enotnosti. Poleg tega sistem umetne inteligence spremlja biometrične znake potnikov ter na podlagi njihovega razpoloženja prilagodi glasbo in osvetlitev. Futurističen koncept družinskega enoprostorca ali luksuznega potovalnika na novo predstavlja skupinska potovanja, saj združuje udobje razkošne dnevne sobe z praktičnostjo potniškega kombija, ki je prepredeno z eleganco in napredno tehnologijo.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button