AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Digitalna premiera: Nissan Hyper Urban koncept

Futuristični koncept prikazuje smernice japonske znamke.

Nissan s predstavitvijo serije popolnoma električnih konceptnih vozil dviguje pričakovanje na japonski sejem mobilnosti v Tokiu. Nedavno je svojo premiero v digitalni obliki doživel prvi izmed kupice konceptov, križanec Nissan Hyper Urban. Futuristični koncepti so namenjeni razburljivemu razvoju električne mobilnosti in s svojo zasnovo zadovoljujejo različne življenjske sloge.

Vsak koncept odlikujejo edinstven značaj in prilagojene funkcije, ki uporabnikom izboljšujejo življenje, ne da bi pri tem ogrozili zabavno plat. Koncepti so del Nissanove zaveze, da z inovativnimi izdelki in tehnologijami povzročil revolucijo na področju električnih vozil. Nissan Hyper Urban, ki je bil digitalno predstavljen v Nissanovi novi predstavitveni dvorani za oblikovanje, ima elegantno in sodobno obliko, s konkretno prednostjo okoljski trajnosti. V njem se slog brezhibno prepleta s funkcionalnostjo.

Koncept Hyper Urban je v celoti vključen v ekosistem električnih vozil in ponuja funkcijo V2H (Vehicle-to-Home), ki oskrbuje domove z električno energijo, zmanjšuje stroške energije in razbremenjuje električno omrežje. Ima tudi funkcijo V2G (Vehicle-to-Grid), ki lastnikom omogoča, da presežek energije prispevajo v omrežje in s tem zaslužijo nekaj dodatnih evrov. Inteligentni sistem za upravljanje polnjenja s pomočjo umetne inteligence učinkovito upravlja energijo za vozila in stavbe. Poleg tega Nissan Hyper Urban poudarja trajnost skozi celotno življenjsko dobo. Posodobitve strojne in programske opreme zagotavljajo svežo izkušnjo lastništva skozi leta uporabe, notranjost pa lahko spremenimo z najnovejšimi tehnologijami ter uporabniškimi vmesniki.

Zunanjost avtomobila v limetinem rumenem odtenku spreminja videz glede na kot svetlobe, tako da pritegne pozornost in se hkrati zlije z okolico. Škarjasta vrata in športna silhueta izboljšuta aerodinamiko, široke pnevmatike pa dodajajo robustno mestno podobo. Zasnova notranjosti Hyper Urban se brezhibno sklada z mestnim bivalnim prostorom, saj je mogoče prilagoditi instrumentne plošče in zaslone. Sprednja sedeža se lahko zlagata v zadnjo klop in tako ustvarita zasebni prostor za sprošanje, kot v domačem kavču. Nissan z inovativnim konceptom prikazuje svojo vizijo prihodnosti električnih vozil, saj v celoto združuje moderni oblikovanje, napredne tehnologije in trajnostne materiale.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button