AvtomobilizemNovice

Nissan X-Trail Mountain Rescue

Nissan X-Trail Mountain Rescue predstavlja vrhunec zmogljivosti lahkotnega oprijema med Nissanovimi družinskimi crossoverji.

Nissan prinaša to zimo na evropska smučišča zmogljivost štirikolesnega pogona, ki ga poganja edinstvena tehnologija e-4ORCE, in sicer v obliki konceptnega vozila X-Trail e-4ORCE, ki je znatno predelano za potrebe gorskega reševanja. Spremembe modela X-Trail Mountain Rescue vključujejo zamenjavo koles s snežnimi gosenicami, ki zagotavljajo boljši oprijem na drsečem terenu, ter odstranitev zadnjih sedežev, namesto katerih so nameščena nosila za prevoz poškodovanih smučarjev do najbližje zdravstvene ustanove in sedež za zdravstvenega delavca.

Na strehi je dodan strešni prtljažnik, izdelan po meri za prevažanje reševalnih nosil in lopat za sneg. Poleg tega so na streho vozila X-Trail nameščene sirena, utripajoča svetlobna palica in močne luči, ki se nahajajo tudi na pokrovu motorja. Spredaj in zadaj so nameščeni širši blatniki, ki omogočajo dovolj prostora za gosenice, sprednji odbijač pa je ojačan, da je lahko na njem pritrjen vitel. Na sprednjem in zadnjem odbijaču je dodan ojačan vlečni priključek, na straneh pa so na voljo stopnice pri vratih za lažji dostop, saj je podvozje tega vozila X-Trail 23 cm višje od njegove cestne različice.

Rudi Leskovec
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button