AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan in Honda v skupni razvoj tehnologij prihodnosti

Strateško partnerstvo bo pohitrilo razvoje električne mobilnosti.

Družbi Nissan in Honda se podajata na pomembno skupno pot v razvoju prihodnosti avtomobilskih tehnologij, namreč naznanili so podpis soglaja za začetek študije izvedljivosti za strateško partnerstvo, ki se osredotoča na elektrifikacijo in inteligenco vozil. Namen sodelovanja je spodbuditi prizadevanja za ogljično nevtralnost in nič smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, kar sta dva ključna cilja v svetovnem avtomobilskem prostoru.

S prehodom sveta na trajnostne prometne rešitve postaja potreba po izboljšanju okoljskih in elektrifikacijskih tehnologij ključnega pomena. Poleg tega je napredek pri razvoju programske nujen za vključevanje inteligentnih funkcij v sodobna vozila. Zaradi prepoznavanja teh izzivov sta Nissan in Honda združila moči pri raziskovanju sinergije med svojimi prednostmi. Obseg študije izvedljivosti zajema različne vidike, vključno s platformami avtomobilske programske opreme, osnovnimi komponentami, povezanimi z električnimi vozili, in dopolnilnimi izdelki. S kombiniranjem svojega strokovnega znanja si podjetji prizadevata za ustvarjanje novih priložnosti in reševanje skupnih izzivov.

Makoto Uchida, predsednik in izvršni direktor družbe Nissan, je poudaril pomen priprav na hitro razvijajoče se okolje mobilnosti. Poudaril je pomen sporazuma in izpostavil skupne izzive, s katerimi se soočata obe podjetji. Toshihiro Mibe, direktor, predsednik in reprezentativni izvršni direktor družbe Honda, je potrdil Učidove občutke in poudaril transformativno naravo avtomobilske industrije v sedanjem obdobju.

Partnerstvo med Nissanom in Hondo pomeni strateško uskladitev v smeri skupne vizije prihodnosti mobilnosti. Z združevanjem virov in strokovnega znanja želita podjetji spodbujati inovacije, pospešiti uvajanje električnih vozil in izboljšati splošno inteligenco avtomobilskih tehnologij. Na tej poti sta obe znamki pripravljeni oblikovati avtomobilsko pokrajino za prihodnje generacije in utirati pot bolj trajnostni prihodnosti.

Žiga Kolman
foto: Honda, caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button